Dobrý den, v roce 2010 jsem od ledna do 18. března byla na MD. poté jsem začala pobírat rodičovský příspěvek. Do příjmů manželky pro uplatnění slevy se počítá pouze peněžitá pomoc v mateřství, ale jelikož se vyplácí zpětně (jako výplata v práci) má se do příjmů započítat i prosincová, kterou jsem obdržela na účet v lednu 2010 nebo se pouze započítají lednová, únorová a březnová výplata peněžité pomoci v mateřství? ??? Předem děkuji za odpověď - jsem z toho už zoufalá.
do rozhodné částky příjmu ve výši 68 000,- Kč je nutné započítat skutečně přijatou peněžitou pomoc v mateřství v roce 2010, tj. i tu, kterou jste přijala v měsíci lednu 2010 za měsíc prosinec 2010.
27. 2. 2011 20:49
Dobrý den, v roce 2010 jsem od ledna do 18. března byla na MD. poté jsem začala pobírat rodičovský příspěvek. Do příjmů manželky pro uplatnění slevy se počítá pouze peněžitá pomoc v mateřství, ale jelikož se vyplácí zpětně (jako výplata v práci) má se do příjmů započítat i prosincová, kterou jsem obdržela na účet v lednu 2010 nebo se pouze započítají lednová, únorová a březnová výplata peněžité pomoci v mateřství? ???
Předem děkuji za odpověď - jsem z toho už zoufalá.