Re: základní kapitál splaceno 50 %
Napadá mě jediná věc - je tam více společníků a jeden z nich splatil vše, ostatní jen část. Takže vklad individuálního společníka je 100 % splacen, ale celkově základní kapitál, na kterém se všichni podílejí, ještě není splacen 100 % díky ostatním.
Pokud je jen jeden společník, tak tomu nerozumím, v tom případě když společník má 100 % splaceno, tak zároveň je 100 % splacen i kapitál (a to je i podmínka zapsání do OR), neboť celková výše vkladů musí souhlasit s výší základního kapitálu společnosti.
Účtování:
353/411
221 (popř. nepeněžní vklad)/353
Ještě prosím IVČA1
Právě že se jedná jen o jediného společníka. Vyjela jsem si výpis z OR a tam jsem narazila na tento problém. Vklad společníka splacen celý, ale základní kapitíl jen z poloviny, což mě zarazilo. Spol je v OR zapsaná 31.8.2008 a teď dělám účetnictví a tak nevím, co s tím. Jsou tam jen náklady ve výši asi 25 tis. Děkuji moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 3. 2008 14:56
Prosím, co pro mě z hlediska účtování znamená ( při založení s.r.o. ), že Vklad společníka ve výši 200 tis je splacen 100%, ale základní kapitál jen z 50ti %? Poradíte se zaúčtováním? Děkuji