Re: Co s tím? Platba jednatele osobní ka
No, já nevím, taky to tak dělám právě už několik let, ale slyšela jsem, že to není správně. Když budu uvažovat nahlas. Vlastně když to jde normálně z kasy na paragon, tak to je, jako bych to kupovala rovnou z pokladny. Když je to ale potvrzení o uhrazení z cizí karty, tak to znamená, že to musel někdo jiný zaplatit, komu já to dlužím, není to tak?
L.
Re: Co s tím? Platba jednatele osobní ka
Zkuste se na to podívat takto: Jednatel si vezme z kasy hotovost na načerpání PHM. Hotovost si zapomene v jiné aktovce, tak ten benzín zaplatí svojí kartou. Pak Vám řádně odevzdá doklad. Myslím, že je tedy úplně jedno jak zaplatil. Peníze si na to vzal, takže vám ubydou v pokladně 5xx/211. Paragon řádně zaúčtujete, tak co ?????
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 3. 2008 14:57
Prosím o pomoc. Jednatel s.r.o. platí např. nákup PHM svojí osobní kartou. Mě vůbec není jasné, jak mám takový paragon účtovat. Doposud jsem ho normálně dala do pokladny a zaúčtovala 501/002/211,343/211, ale jde to tak vůbec?