Co s tím? Platba jednatele osobní kartou

• (neregistrovaný)

21. 3. 2008 14:57

Prosím o pomoc. Jednatel s.r.o. platí např. nákup PHM svojí osobní kartou. Mě vůbec není jasné, jak mám takový paragon účtovat. Doposud jsem ho normálně dala do pokladny a zaúčtovala 501/002/211,343/211, ale jde to tak vůbec?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 3. 2008 15:49

Káča (neregistrovaný)

Re: Co s tím? Platba jednatele osobní ka
      Dávala bych to asi na dalovou stranu nějakého závazků vůči jednateli, pak asi srovnala pokladnou nebo přes účet.

• 21. 3. 2008 20:07

Hanka (neregistrovaný)

já to dávám 5xx+343/211 , a nemám problém ani s FU ani auditorem.Co Vás vede k tomu si myslet, že je to špatně?Hanka

• 21. 3. 2008 22:29

L. (neregistrovaný)

No, já nevím, taky to tak dělám právě už několik let, ale slyšela jsem, že to není správně. Když budu uvažovat nahlas. Vlastně když to jde normálně z kasy na paragon, tak to je, jako bych to kupovala rovnou z pokladny. Když je to ale potvrzení o uhrazení z cizí karty, tak to znamená, že to musel někdo jiný zaplatit, komu já to dlužím, není to tak?
      L.

• 21. 3. 2008 23:57

jarka (neregistrovaný)

Zkuste se na to podívat takto: Jednatel si vezme z kasy hotovost na načerpání PHM. Hotovost si zapomene v jiné aktovce, tak ten benzín zaplatí svojí kartou. Pak Vám řádně odevzdá doklad. Myslím, že je tedy úplně jedno jak zaplatil. Peníze si na to vzal, takže vám ubydou v pokladně 5xx/211. Paragon řádně zaúčtujete, tak co ?????

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).