Re: Přehled pro SSZ a zdrav. pojišťovnu
Do DE dáte jen to, co jste skutečně zaplatili v roce 2007. Do přehledů pak u ZP i to, co jste zaplatili do 8.1.2008, naopak tam ale nebude co jste zaplatili do 8.1.2007. Že by vám i sociálka zahrnula do záloh platbu v lednu 2008 ? To se mi nezdá, podívala jste se pořádně ?
Zřejmě jsem se špatně vyjádřila. Sociálka i zdravotka do přehledu zahrnuly platby do 8.1.2008,které se zřejmě vztahují k prosinci 07, ale v účetnictví mám jiné částky, tak si s tím neumím poradit. U sociálky na přehledu skutečně platba do 8.1.07 není, ale to už mi to vůbec nebude sedět na částku v účetnictví. Zdravotka tam naopak má platbu z ledna 07 zahrnutou. Jsem z toho mírně zmatená. Loni to vycházelo a letos je to nějak komplikované
Takhle na dálku nejsem schopen vám poradit, když nevím, co jste naúčtovala do účetnictví a co vám poslala ve vyúčtování sociálka a ZP, je mi líto.
V účetnictví necháte vše tak, jak jste skutečně zaplatila. Pouze na přehledu pro sociálku a zdravotní poj. uvedete v kolonce zaplacené zálohy částku, kterou máte na přehledu od sociálky a zdr. poj.,protože zálohy zaplacené do 8.1.2008 se berou jako zálohy na rok 2007. Je to z toho důvodu, že zálohu můžete zaplatit vždy do 8. následujicího měsíce.
Ivana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
23. 3. 2008 7:47
Může mi prosím někdo poradit, jak se vypořádat s přehledem např. pro sociálku. Částky souhlasí, ale sociálka si započetla platbu v lednu 08 ještě do roku 2007. Mám tedy do přehledu zapsat částku podle přehledu nebo nižší, tedy tu, co mám v účetnictví? Děkuji za radu. Martina