ZP přehled - doplatek?

• (neregistrovaný)

23. 3. 2008 20:03

Hezký večer všem. Právě si vyplňuji přehled pro zdravotní pojišťovnu. V r. 06 jsem zahajila podnikání jako vedlejší svč, ale bez příjmů. V r.07 jsem neplatila žádné zálohy a měla jsem HV 32.000 - vešla jsem se tedy to rozhodné částky, přesto mi na zdravotním přehledu vyjíždí nedoplatek. Nechápu to? Myslela jsem, že pokud se čistým příjmem dostanu pod tu stanovenou částku, tak nebudu platit žádné zálohy ani doplatky. Podotýkám, že jsem zaměstnaná s příjmem nad 96tis za minulý rok. Děkuji za pomoc a vysvětlení. Jitka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 3. 2008 20:07

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Re: ZP přehled - doplatek?
      Zdravotní pojištění musíte doplatit z toho, co jste vydělala jako OSVČ...to je holt povinnost.... a v roce 2007 je rozhodná částka pro povinnou účast na důchodovém pojištění OSVČ vykonávající vedlejší činnost 51 744,- Kč, pozor na to

• 23. 3. 2008 20:30

jitka (neregistrovaný)

Do rozhodné částky jsem se co se týče sociálky vešla, ale myslela jsem, že to samé platí i pro zdravotní pojištění. To je nemilé...

• 23. 3. 2008 20:36

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

A ještě snad připomenutí pěkné blbosti, která se povedla zákonodárcům...Přehled na VZP můžete odevzdat do měsíce po podání DP, ale zaplatit doplatek musíte do 8 dnů!!! Hezký večer

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).