Re: živnostenský list, odkdy podnikání?
Záleží na tom, kdy jste začal opravdu podnikat - tj. vykazovat nějakou činnost/příjmy/výdaje. Spíše bych se tedy příkláněla k tomu, že se bude shodovat s vydáním ŽL. Do DP tedy napsat 12 měsíců. Na straně 3 samozřejmě uvedete sraženou zálohu na dani ze zaměstnání. U SP bych napsala dle Vaší myslím správné úvahy - 2 měsíce vedlejší činnost, 10 m. hlavní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 3. 2008 0:45
Dobrý den. V lednu 2007 mi byl vydán ŽL. Leden a únor jsem byl jěště v HPP. Sociální a zdravotní jsem si jako OSVČ nahlásil od 3/2007. Co napsat do přiznání, že podnikám 12 měsíců nebo 10? Do přehledu u ZP napíšu asi 2 vedlejší 10 hlavní. Ale u SP si nejsem taky jist. Tam se to asi posuzuje, pokud mám ze závislé činnosti 96 000,- Kč, že ano? Nebo mám napsat hlavní činnost 10 a jinak nic? Jsem z toho opravdu zmatený. Děkuji za každý názor.