Re: Dodatečné společné zdanění
Pokud jste zatím DP nepodali (v zaměstnání manželovi provedli vyrovnání daně a nikoliv, že by za něho podali DP), pak si podáte řádné DP na SZM. Manžel si vyžádá v zaměstnání potvrzení o výši příjmů, kde bude mít uvedeno, že požádal o vyrovnání daně a výsledek tohoto vyrovnání (uveden přeplatek na dani, který mu bude vrácen ve mzdě). Výsledek vyrovnání uvedete rovněž do DP.
Zaměstnavatel nemůže podat za Vašeho manžela DP, to musí on sám. Již Vám tu napsali, že za manžela mohli maximálně udělat roční zúčtování daně, nic jiného. A do konce března můžete podávat přiznání kolik chcete a bez postihu.
Dobrý den, děkuji, špatně jsem si to přečetla. Zárověň je tam ale napsáno, pokud jste zatím DP nepodali - takže za manžela udělali vyrovnání daně, ale já už jsem DP podala, jak jsem psala v otázce. Manžel tedy podá DP, kde výsledek vyrovnání uvede. A já ? Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 3. 2008 11:18
Dobrý den,
podala jsem si DP za r. 2007, jsem na mateřské dovolené, zároveň jsem zaměstnanec a na VPP podnikám. Příjmy se zaměstnání mám O,-, z podníkání do 30.000. Za mého manžela podali v zaměstnání řádné DP. Je možné ještě do 31.3. podat dodatečně společné zdanění manželů? A na jakém formuláři? Jako opravné?
Děkuji Helena Valo