Re: Přerušení podnikání
Přerušení podniikání nahlaste na živnostenský úřad a potom následně předložte na finanční úřad doklad z ŽÚ.
Samozřejmě uvědomte také pojišťovnu a sociálku. Pozor ale u zdrav. pojišťovna na min. zálohy - raději se domluvte.
Protože jste zaplatil závazek v roce 2008, budete muset podat i daňové přiznání za r. 2008. Stejně jako prodej nebo likvidaci skladových zásob - dodanit. Koukněte na zákon o dani z příjmu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 3. 2008 15:41
Prosím zkušené o radu, podnikání mám jako vedlejší činnost, potřebuji od dubna podnikání přerušit na 2 roky, jak mám postupovat, kde mám přerušení všude nahlásit.Za rok 2007 budu podávat daň. přiznání, mám tam neuhrazené pohledávky z předchozích let a jeden závazek který jsem zaplatil v lednu 2008 a zboží na skladě, má toto nějaký vliv na přerušení podnikání a na daňové přiznání za rok 2007? Od května nebudu ani zaměstnán, neboť se chystám do zahraničí, tzn. potom opět nahlásit změny na PSSZ a ZP?
Děkuji