Re: nepodepsaná smlouva-je platná?
Telefonická nabídka jednoznačně nemůže zavazovat k placení jakýchkoliv služeb, smlouva není podepsaná, operátor nemá v ruce žádnou objednávku. Složenku vraťte s tím, že jste si službu neobjednala, operátor se představil nesrozumitelně a činil nátlak. Navíc bych se důrazně ohradila proti získávání čísla OP telefonicky (to už příště raději nedělejte, do smlouvy ho můžete doplnit sama) a operátora bych upozornila, že jejich postup nechám prošetřit příslušnými institucemi (v tomto případě ÚOOÚ a Telekomunikační úřad). Myslím, že budete mít rázem pokoj. Osobně tyto telefonické nabídky zásadně obratem odmítám a chci je minimálně mailem. Kupodivu zatím žádná mailem nepřišla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 3. 2008 18:43
Dobrý den,
nedavno mi volal jeden z našich operátorů a tím,že jsem mu nevěnovala dostatečnou pozornost mi doslova vnutil jeden z jejich paušálních tarifů.Nadiktovala jsem tedy číslo občanky a adresu s tím,že mi domů dovezou ve stanovený den a čas smlouvu k podpisu a převzetí.
Bohužel mi pak došlo,že mi volali od jiného operátora než mám,ale myslím,že jsem jim do telefonu říkala,že nechci nové tel.č.
Jenže ten daný den nikdo nepřijel a ozvala se mi doručovací služba až asi 3tí den po plánovaném datu.Nebyla jsem doma a tak jsem se zeptala jestli by se to nedalo zrušit,protože doma ani nadále nebudu a nedostanu se pro to.Prý bez problémů,že balíček vrátí,protože nebyl doručen adresátovi.
Považovala jsem to za vyřízené-nepodepsala jsem smlouvu,nedostala simkartu k používání,takže pro mě hotová věc.
Jenže asi po týdnu a něco mi přišel domů výpis a složenka na zaplacení jejich služeb...je to asi 20kč,nejde mi o peníze,ale o ten princip.
Jak to tedy je?Když nepodepíši smlouvu je platná nebo ne?Nebo oni vůbec nepotřebují smlouvu?Dá se to zrušit jednoduše nebo s tím budu mít problémy?
Děkuji za případné odpovědi.