Nepodepsaná smlouva-je platná?

• (neregistrovaný)

24. 3. 2008 18:43

Dobrý den,
    nedavno mi volal jeden z našich operátorů a tím,že jsem mu nevěnovala dostatečnou pozornost mi doslova vnutil jeden z jejich paušálních tarifů.Nadiktovala jsem tedy číslo občanky a adresu s tím,že mi domů dovezou ve stanovený den a čas smlouvu k podpisu a převzetí.
    Bohužel mi pak došlo,že mi volali od jiného operátora než mám,ale myslím,že jsem jim do telefonu říkala,že nechci nové tel.č.
    Jenže ten daný den nikdo nepřijel a ozvala se mi doručovací služba až asi 3tí den po plánovaném datu.Nebyla jsem doma a tak jsem se zeptala jestli by se to nedalo zrušit,protože doma ani nadále nebudu a nedostanu se pro to.Prý bez problémů,že balíček vrátí,protože nebyl doručen adresátovi.
    Považovala jsem to za vyřízené-nepodepsala jsem smlouvu,nedostala simkartu k používání,takže pro mě hotová věc.
    Jenže asi po týdnu a něco mi přišel domů výpis a složenka na zaplacení jejich služeb...je to asi 20kč,nejde mi o peníze,ale o ten princip.
    Jak to tedy je?Když nepodepíši smlouvu je platná nebo ne?Nebo oni vůbec nepotřebují smlouvu?Dá se to zrušit jednoduše nebo s tím budu mít problémy?
    Děkuji za případné odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 3. 2008 19:07

Martina (neregistrovaný)

Re: nepodepsaná smlouva-je platná?
      Telefonická nabídka jednoznačně nemůže zavazovat k placení jakýchkoliv služeb, smlouva není podepsaná, operátor nemá v ruce žádnou objednávku. Složenku vraťte s tím, že jste si službu neobjednala, operátor se představil nesrozumitelně a činil nátlak. Navíc bych se důrazně ohradila proti získávání čísla OP telefonicky (to už příště raději nedělejte, do smlouvy ho můžete doplnit sama) a operátora bych upozornila, že jejich postup nechám prošetřit příslušnými institucemi (v tomto případě ÚOOÚ a Telekomunikační úřad). Myslím, že budete mít rázem pokoj. Osobně tyto telefonické nabídky zásadně obratem odmítám a chci je minimálně mailem. Kupodivu zatím žádná mailem nepřišla.

• 24. 3. 2008 19:19

Petra Š. (neregistrovaný)

Re: nepodepsaná smlouva-je platná?
      Děkuji mockrát,celkem se mi ulevilo.
      Myslím,že mě to pro příště docela poučilo a tyhle telefonáty buď nebudu rovnou přijímat nebo je budu odmítat,či pokládat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).