Re: zahraniční stravné - opravdu nikdo?
No já tedy nevím, ale já bych vyrobila nějaké doklady o pracovní cestě, kde bude uvedeno alespon datu, čas překročení hranice, doba strávená v zahraničí, kde to bylo,kdy se OSVČ vrátil a hlavně důvod cesty, nějaký záípis z jednání nebo prostě důkaz, že to byla cesta sloužící podnikateli k dosažení příjmů. Všeobecně se pak bere kurz v den nástupou na takovou cestu.
Já si nejsem jistá, jestli by ¨jste měla moc vykřikovat,že nebyly vyplaceny....prostě pan podnikatel jen na pracovní cestu a výdaje s ní měl...má na ně nárok...tak vyplatit z pokladny....
****Z pokladny vyplácet nemusíte. Vyrobit klasické cesťáky, raději přepočíst denním kurzem(pokud to máte ve vnitřní směrnici) a pak celkovou částku zaúčtovat do nákladů ( v případě vedení účetnictví), anebo jako uzávěrkovou úpravu výdajů u DE.
>>>>>>pak
>>>>>>bere kurz v den nástupou na takovou cestu.
>>>>>
>>>>>Děkuji za odpověď, všechny údaje mám, jen se mi
>>>>>nechtělo každoiu služební cestu počítat jiným kurzem,
>>>>>když
>>>>>vyplaceny nebyly, je to jen pro účely vykázání
>>>>>daňových
>>>>>výdajů.
>>>>Já si nejsem jistá, jestli by ¨jste měla moc
>>>>vykřikovat,že nebyly vyplaceny....prostě pan
>>>>podnikatel jen na
>>>>pracovní cestu a výdaje s ní měl...má na ně
>>>>nárok...tak vyplatit z pokladny....
>>>****Z pokladny vyplácet nemusíte. Vyrobit klasické
>>>cesťáky, raději přepočíst denním kurzem(pokud to máte
>>>ve
>>>vnitřní směrnici) a pak celkovou částku zaúčtovat do
>>>nákladů ( v případě vedení účetnictví), anebo jako
>>>uzávěrkovou úpravu výdajů u DE.
>>Děkuji moc, vedu DE, vyplatit nemůžu, v pokladně na
>>to
>>nebyly peníze, ale náiklady vznikly. Uzávěrková
>>úprava
>>výdajů jen v rámci daňového přiznání myslíte paní
>>Tatiano? Děkuji
>Myslím, že i tak by se to dalo vyřešit. Já mohu
>uzávěrkové úpravy zapsat přímo v programu (Stereo od
>Kastnera), a pak mi to převede do daňového přiznání.
Děkuji, moc jste mi pomohla.
A proč by jste nemohla pokladnou? Pokud tam nejsou peníze, tak v pokladně proúčtujete vlastní vklad podnikatele jako příjem, a jako výdej zase cesťak. Až bude v pokladně dost peněz, tak si to může podnikatel vybrat jako vrácení vkladu podnikatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 3. 2008 22:45
Osvč podle diskutovaných příspěvků zde si může dát do nákladů zarh. stravné + kapesné, aniž by byly vyplaceny - je to tak prosím?
Jakým toto ale přepočít kursem, pokud tyto částky nebyly vyplaceny, ale jen je chci uplatnit do daň. nákladů. Používáme denní kurz ČNB. V daň. přiznání toto budu uvádět normálně jako daňový výdaj nebo někde zvlášť jako uzávěrkové úpravy příjmů a výdajů? Děkuji za odpvěď. Má už s tímto někdo zkušenost, že by to prošlo na FU? Díky moc