Re: Roční zúčtovní ????
Přestože Vás na prohlášení o RZ požádal, nepředložil Vám všechny potřebné doklady, proto RZ provést nemůžete. Vystavte mu potvrzení o zd. příjmech, ať si podá DP, pokud ještě stačí sehnat potvrzení z předchozího zaměstnání. ÚP vystavuje potvrzení o době, kdy byla osoba v její evidenci, to by zaměstnanec měl mít. Ale i čestné prohlášení by mělo stačit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 3. 2008 7:25
Prosím o radu, zaměstnanec nastoupil v únoru 2007, teď jsem mu chtěla udělat roční zúčtování a zjistila jsem, že nemá potvrzení o příjmech za leden, byl asi 14 dní zaměstnán a pak na ÚP. Podepsal mi prohlášení s žádostí o roční zúčtování, ale potřebné doklady mi pořád nepřinesl, mohu mu vystavit potvrzení o příjmech za měsíce, které pracoval u nás s tím, že si daňové přiznání udělá sám i když mám podepsané prohlášení? A stačímu za dobu na ÚP čestné prohlášení, že neměl zdanitelný příjem. Moc děkuji za radu.