Re: Minimální mzda
My jsme měli kontrolu z IBP na pracovně právní vztahy a řekli mi,že do zaručené mzdy se toto nepočítá,jelikož se jedná o pohyblivou složku mzdy .Podle pracovního zařazení odpovídá každému pracovníkovi mzda ,která je pevně stanovena buď přímo ve smlouvě nebo dodatkem ke smlouvě
Toto už mi také někdo říkal. Ale nevíte jestli to někde najdu?
Samozřejmě ve smlouvě mám sjednanou mzdu. Já jsem ale chtěla poradit, jestli se do minimální mzdy mohou zahrnout premie nebo odměny. A pokud ne, tak kde to najdu. Protože ve Vámi uváděném ZP jsem našla co se tam nezahrnuje (viz výše), ale o odměnách , premiich apod. se tam nemluví (ani u minimální a ani u zaručené mzdy). Děkuji.
Měla byste mít minimálně zaručenou mzdu - to je podle vykonávané obtížnosti práce. Je to možná pro Vás nemilé, ale pokud Vaše mzda základní + odměny + prémie dosahují mzdy zaručené, pak je to podle zákona . Do zaručené mzdy se nepočítají příplatky, které jsou uvedené v Zákoníku práce. Ty musíte dostat nad zaručenou mzdu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 3. 2008 14:07
Dobrý den, můžete mi, prosím poradit zda se do minimální mzdy můžou počítat odměny nebo prémie??? Příplatky za práce přesčas, za soboty a neděle a za ztížené prostředí ne, to jsem našla, ale co dál to ne. Děkuji přeju hezký den.