ELDP a pracovní úraz

• (neregistrovaný)

25. 3. 2008 14:43

Pokud měl zaměstnanec pracovní úraz a náhrada mzdy nešla přes firmu, ale platila ji Kooperativa přímo zaměstnanci na účet zobrazím to nějak na ELDP? Nebo mě při vyplňování ELDP vůbec pracovní úraz nezajímá?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 3. 2008 17:06

Rabadová E. (neregistrovaný)

Re: ELDP a pracovní úraz
      Nemám odpověď na váš dotaz, ale mám prosbu. Jsme malá organizace, která nevyplácí nemocenskou. Zaměstnanec měl pracovní úraz, je pojištěn zaměstnavatelem u Kooperativy. Pojišťovna od nás chce vypočítat částku, kterou zaměstnanci pak proplatí. Já nevím jak to spočítat. Nemáte návod jak na to?

• 25. 3. 2008 18:39

r (neregistrovaný)

zkuste tento odkaz:
      http://www.koop.cz/file/cs/on-line-servis/formulare-pro-pojistne-udalosti/nahrada-ztraty-na-vydelku.pdf

• 25. 3. 2008 19:01

Renata (neregistrovaný)

Musíte vzít zaměstnancúv průměr na den (stejný jako při náhradách-jako na dovolenou) vynásobit počtem pracovních dnů, které zameškal v důsledku prac.úrazu. Od této částky odečtete nemocenskou, kterou vám musí vyplnit OSSZ (tedy my jsme velká, takže jsem to měla jednodušší) a vyjde vám ušlá hrubá mzda zaměstnance - tedy náhrada za ušlou mzdu. Na ten fromulář z Koop.pište i postup, jak jste k tomu číslu došla, je to lepší.

• 26. 3. 2008 0:39

xy5 (neregistrovaný)

k ELDP:
      Protože se z odškodnění PÚ nesráží SP (ani ZP), tak nejde do VZ SP, proto se do ELDP odškodnění nepíše
      pokud se mu stal PÚ, ten den odprac. nějakou dobu odešel k lékaři a ten vystavil neschopenku, potom se tento 1.den nemoci neuvádí do vyl. dob

• 26. 3. 2008 10:09

Renata (neregistrovaný)

Moc děkuji za odpověď, obávala jsem se, že vysvětlováním, jak se počítají náhrady, jsme se dostali někam jinam a já se budu muset znovu pídit, jak s tím ELDP. Tak xy5 ještě jednou díky,nemusím nic dopisovat nebo dopočítávat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).