Re: ELDP a pracovní úraz
Nemám odpověď na váš dotaz, ale mám prosbu. Jsme malá organizace, která nevyplácí nemocenskou. Zaměstnanec měl pracovní úraz, je pojištěn zaměstnavatelem u Kooperativy. Pojišťovna od nás chce vypočítat částku, kterou zaměstnanci pak proplatí. Já nevím jak to spočítat. Nemáte návod jak na to?
Re: ELDP a pracovní úraz
Musíte vzít zaměstnancúv průměr na den (stejný jako při náhradách-jako na dovolenou) vynásobit počtem pracovních dnů, které zameškal v důsledku prac.úrazu. Od této částky odečtete nemocenskou, kterou vám musí vyplnit OSSZ (tedy my jsme velká, takže jsem to měla jednodušší) a vyjde vám ušlá hrubá mzda zaměstnance - tedy náhrada za ušlou mzdu. Na ten fromulář z Koop.pište i postup, jak jste k tomu číslu došla, je to lepší.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 3. 2008 14:43
Pokud měl zaměstnanec pracovní úraz a náhrada mzdy nešla přes firmu, ale platila ji Kooperativa přímo zaměstnanci na účet zobrazím to nějak na ELDP? Nebo mě při vyplňování ELDP vůbec pracovní úraz nezajímá?