Re: neoprávněná srážka ze mzdy
Nemáte v užívání služební auto i k soukromým účelům? Přece Vám (bez dohody o srážce) nesráží jen tak zaměstnavatel částky jak se mu zamane - opravdu jste nepodepsal nějakou dohodu o srážce?
Ne,ne opravdu jsem nic nepodepsal a jezdím jako řidič kamionu.Já jsem s touto dohodou nesouhlasil a tak jsem jí nepodepsal.I když jsem dohodu nepodepsal,tak srážka byla provedena.Napsáno NAFTA a stržená částka!Musím podotknout,že nejsem jediný,komu naftu strhnul,někdo okamžitě odešel a někdo si to nechá líbit.Mně se to nelíbí a chci proti tomu bojovat.Přece nejsem b.l.b.e.c. a nenechám si všechno líbit.....
A co má ta srážka znamenat. Jakože jste měl moc velkou spotřebu, tak Vám za to srazil peníze? To nelze. Pokud byste si něco načerpal pro sebe nebo něco podobného, pak byste to pochopitelně musel uhradit. Něco jiného by bylo, pokud by Vám dal nižší pohyblivou složku (prémie, odměny, osobní ohodnocení...). To může.
Ano,přesně tak za velkou spotřebu se strhávají peníze zaměstnancům,bez ohledu na to jestli podepsal nebo nepodepsal.Nemáme žádnou pohyblibou částku,máme pouze základ,který je přímo uveden v pracovní smlouvě a pak jsou "peníze za točku"...To znamená naložíte,odjedete danou trasu a vrátíte se zpět (naloženo tam i zpět plnou tonáž 25t)Žádné prémie za dobrou práci,žádné osobní ohodnocení,prostě nic.Jen se sráží peníze,ale nic se nedává.Z každého se dělá zloděj!
Reknu to jinak - pokud mate velkou spotrebu, tak ji musite nahradit. Pokud jste neco nepodepsal - muzete mit nejake ujednani i v pracovni smlouve.
Treba Vam srazil jen jen osobni ohodnoceni apd. a spatne to nazval.
Musite mit zarucenu mzdu dle Mzdoveho vymeru. Ostatni slozky muze zamestnavatel menit.
Vim o tomto jevu, ale je to legitimni narok zamestnavatele. Ne kazdy to ovsem dela v souladu s legislativou. Ja bych s vami sepsal protokol a pokud mi nedolozite, proc mate vetsi spotrebu dam Vam to taky k uhrade.
Nemám co dokládat,ta spotřeba (větší) je furt stejná,už dva roky - jen zaměstnavatel si teď něco umanul....PHM jde furt nahoru a dopravné je stále stejné,tak to asi musí někdě vykompenzovat. Záleží to jen na nákladu,pokud vezu lehčí,je spotřeba nižší,pokud naložim těžké,je spotřeba větší. Pohyblivé částky nemáme - žádné osbobní ohodnocení ani prémi....A tento jev není jen u 1 zaměstance ale u všech!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 3. 2008 16:00
Prosím kam se mám obrátit,zaměstnavatel mě provedl neoprávněnou srážku ze mzdy...Ve vyúčtování bylo napsáno jen NAFTA a stržená částka... Díky