Re: pro zkušené - jak zaúčtovat PHM
Záleží na tom, jak se k tomuto problému staví zaměstnavatel. Zda je lidumil a dá zaměstnancům PHM za nákupní cenu nebo si stanoví cenu pevnou. Podobně je to např. u zásob na skladě.
Bylo by vhodné zpracovat vnitropodnikovou směrnici, která by problematiku upravovala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
25. 3. 2008 16:03
Prosím o radu,jak zaúčtovat PHM zaměstnanců(jsme přepravní společnost) - nakupujeme naftu ve velkém do čerpací stanice (nafta je za nákupní cenu cca o 4,45 kč na litru méně). Já platím zálohově,poté mi dojde vyúčtovací faktura.A teď ztrácím smysl pro logičnost - jak to vše proúčtovat?Zaměstnanci mají vedeny karty,kolik za měsíc projezdili.Můžete mě někdo poradit,jakým způsobem byste to účtovali,nebo účtujete?
A hlavně,zda zaměstnancům pak vyúčtovat naftu za cenu obvyklou,nebo za nákupku?Děkuji moc