Osvč, zaměstnanec, sp a zp-ještě jednou

• (neregistrovaný)

26. 3. 2008 9:47

dobrý den, jsem zaměstnanec a osvč(začátek podnikání v 6/07 a v roce 2007 žádně příjmy, jen zřizovací náklady=ztráta), vím že přehledy pro sociálku musím doložit spolu s potvrzením o zdanit.příjmech od zaměstnavatele, abych prokázal příjem vyšší než 96000 =vedlejší činnost), ale co zdravotní pojištění? Rozhodující částky jsem nedosáhl, protože z podnikání jsem ve ztrátě, musím posílat přehled s "nulami"? děkuji moc za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 3. 2008 10:05

Ilka (neregistrovaný)

Re: osvč, zaměstnanec, sp a zp-ještě jed
      Přehled na zdr. pojištění musíte taky podat v každém případě, OSVČ jako vedlejší příjem od 6/2007 - pokud jste ve ztrátě neměl byste platit nic, pokud od 6/2007 OSVČ hlavní činnost tak zaplatíte minimum za 6 měsíců.

• 26. 3. 2008 10:21

Radan (neregistrovaný)

A co prosím napsat v tabulce č. 6, když mi tam šablona vyplňuje čísla, asi z minimálního vyměř. základu pro vedlejší činnost, 2156 a z toho pojištění 734Kč. Ale já si tu pročítal debatu, ze které mi vyplynulo, že osvč provozující vedlejší činnost ze které nedosáhla příjmů cca 50.000kč, není povinna zálohy platit. Já jsem z podnikání ve ztrátě. Jak tedy správně vyplnit tu nešťastnou tabulku č 6 . Uvažuji vůbec správně? Děkuji moc za váš čas

• 26. 3. 2008 10:22

Radan (neregistrovaný)

myslel jsem tabulku č.6 v Přehledech pro sociálku

• 26. 3. 2008 13:04

Daniela (neregistrovaný)

já když to zkouším, tak když zaškrtnu - vedlejší činnost, tak mi naskočí tabulka - Upozornění:pokud jste OSVČ pro účely záloh považován za vedlejší činnost a nemáte povinnost platit zálohy, nahraďte částku v řádku 33 nulou. A v případě, že nejste účasten nemoc.pojištění nahraďte v řádku 35 taky nulou.
      Jakto, že Vám to tam nepíše?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).