Re: osvč, zaměstnanec, sp a zp-ještě jed
A co prosím napsat v tabulce č. 6, když mi tam šablona vyplňuje čísla, asi z minimálního vyměř. základu pro vedlejší činnost, 2156 a z toho pojištění 734Kč. Ale já si tu pročítal debatu, ze které mi vyplynulo, že osvč provozující vedlejší činnost ze které nedosáhla příjmů cca 50.000kč, není povinna zálohy platit. Já jsem z podnikání ve ztrátě. Jak tedy správně vyplnit tu nešťastnou tabulku č 6 . Uvažuji vůbec správně? Děkuji moc za váš čas
myslel jsem tabulku č.6 v Přehledech pro sociálku
já když to zkouším, tak když zaškrtnu - vedlejší činnost, tak mi naskočí tabulka - Upozornění:pokud jste OSVČ pro účely záloh považován za vedlejší činnost a nemáte povinnost platit zálohy, nahraďte částku v řádku 33 nulou. A v případě, že nejste účasten nemoc.pojištění nahraďte v řádku 35 taky nulou.
Jakto, že Vám to tam nepíše?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 3. 2008 9:47
dobrý den, jsem zaměstnanec a osvč(začátek podnikání v 6/07 a v roce 2007 žádně příjmy, jen zřizovací náklady=ztráta), vím že přehledy pro sociálku musím doložit spolu s potvrzením o zdanit.příjmech od zaměstnavatele, abych prokázal příjem vyšší než 96000 =vedlejší činnost), ale co zdravotní pojištění? Rozhodující částky jsem nedosáhl, protože z podnikání jsem ve ztrátě, musím posílat přehled s "nulami"? děkuji moc za odpověď