Re: Účtování lékárny-spěchá
My účtujeme lékárnu jako každou jinou firmu. Vystavujeme faktury na ZP 1 až 2x v měsíci, rukoprodej členíme na hotovost a karty, ze všeho odvádíme DPH. Program nám samozřejmě člení na 9 a 19%, účtujeme o ztratném ( rozbití), vlastní spotřebě(berou si náplasti, brufeny...), likvidaci zásob. Loni jsme měli hloubkovou kontrolu na DPH i příjmovku a prošli jsme bez ztráty desítky
Re: Účtování lékárny-spěchá
Sklad vedeme B. Oni jedou na čárkové kódy, což je pro evidenci mnohem lepší, jsou tam mraky položek. jestli dělat dodatečné, to záleží na porovnání toho, co odevzdávali a co dělat měli. Pokud výdaj ze skladu navýšili o marži a z toho odvedli DPH, mohli se celkem trefit. V lékárně je marže daná ale nejsem si jistá, jestli pro úplně všechno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
26. 3. 2008 15:09
Prosím o radu. Převzala jsem účetnictví lékárny, které od začátku r. 2007 není zpracované. Do r. 06 vedla DE. Od 07 musí vést účetnictví.
Jsou čtvrtletní plátci DPH. V roce 2007 nevystavovali faktury zdravotním pojišťovnám a nevystavovali ani daň. doklady na příjem z karet na BU. DPH přiznávali dle pokladny a vydaných léků ze skladu v prod. cenách. Tvrdí mi, že na to mají spec. program a že DPH mají odvedené správně. Potřebují samozřejmě, aby celé účetnictví souhlasilo s dph, které během roku 07 přiznali.
DPH které během roku 2007 odvedli podle jejich výdajů ze skladu a jejich daňových přiznání, ale vůbec nesouhlasí s příjmem peněz od pojišťoven a z karet na BU.
Mohli byste mi prosím poradit co s tím, myslím si, že by měli dph dopočítat podle příjmů, ale přesvědčují mně, že lékárny mají spec. účtování. Jedná se o vysoké částky. Takže si nevím rady. Předem moc děkuji za pomoc.