Účtování lékárny-spěchá

• (neregistrovaný)

26. 3. 2008 15:09

Prosím o radu. Převzala jsem účetnictví lékárny, které od začátku r. 2007 není zpracované. Do r. 06 vedla DE. Od 07 musí vést účetnictví.

Jsou čtvrtletní plátci DPH. V roce 2007 nevystavovali faktury zdravotním pojišťovnám a nevystavovali ani daň. doklady na příjem z karet na BU. DPH přiznávali dle pokladny a vydaných léků ze skladu v prod. cenách. Tvrdí mi, že na to mají spec. program a že DPH mají odvedené správně. Potřebují samozřejmě, aby celé účetnictví souhlasilo s dph, které během roku 07 přiznali.

DPH které během roku 2007 odvedli podle jejich výdajů ze skladu a jejich daňových přiznání, ale vůbec nesouhlasí s příjmem peněz od pojišťoven a z karet na BU.

Mohli byste mi prosím poradit co s tím, myslím si, že by měli dph dopočítat podle příjmů, ale přesvědčují mně, že lékárny mají spec. účtování. Jedná se o vysoké částky. Takže si nevím rady. Předem moc děkuji za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 3. 2008 15:29

Kajla (neregistrovaný)

Re: Účtování lékárny-spěchá
      My účtujeme lékárnu jako každou jinou firmu. Vystavujeme faktury na ZP 1 až 2x v měsíci, rukoprodej členíme na hotovost a karty, ze všeho odvádíme DPH. Program nám samozřejmě člení na 9 a 19%, účtujeme o ztratném ( rozbití), vlastní spotřebě(berou si náplasti, brufeny...), likvidaci zásob. Loni jsme měli hloubkovou kontrolu na DPH i příjmovku a prošli jsme bez ztráty desítky

• 26. 3. 2008 16:49

nn (neregistrovaný)

Takže by měli udělat opravné přiznání DPH za celý minulý rok. Také jsem nikdy neslyšela, že by se mohlo DPH počítat podle výdajů ze skladu. A sklad stačí účtovat způsobem B?

• 26. 3. 2008 17:48

Kajla (neregistrovaný)

Sklad vedeme B. Oni jedou na čárkové kódy, což je pro evidenci mnohem lepší, jsou tam mraky položek. jestli dělat dodatečné, to záleží na porovnání toho, co odevzdávali a co dělat měli. Pokud výdaj ze skladu navýšili o marži a z toho odvedli DPH, mohli se celkem trefit. V lékárně je marže daná ale nejsem si jistá, jestli pro úplně všechno.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).