Společné zdanění manželů - přílohy

• (neregistrovaný)

26. 3. 2008 21:33

Dobrý den,
    prosím o radu, pokud podáváme SZM, jaké kdo bude mít přílohy? Je mi jasné, že všechna potvrzení o příjmech, živ. poj., úrokách, atd., ale není mi jasné to, zda každý z manželů má pouze ty přílohy, které jsou na jeho jméno (příjmy ...) nebo jestli se musí kopie doložit navzájem ke každému přiznání. Musí být doloženy i rodné listy dětí a prohlášení, že manželka od 3/07 neuplatňovala slevu na děti (v březnu jsem nastoupila na MD)?Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 3. 2008 23:02

elina (neregistrovaný)

Re: společné zdanění manželů - přílohy
      Na první straně DP zaškrknete kolonku Společné zdanění,k DP přílohu 5,Nedokládáte kopie partnera,každý své,FÚ si Vás vzájemně prověří,pokud nemáte společné bydliště,tak každý čestné prohlášení,že trvalé bydliště tam a tam ,rodné číslo a žijete ve společné domácnosti a manžel nebo manželka podává DP u Fú tam a tam,to stejné u k DP podáváte od manžela.Prostě budete mít čestné prohlášení od sebe a manžela.Rodné listy dětí ne,jen kdyby byly plnoleté,tak potvrzení o studiu.Že jste na MD zjistí FU z OSSZ-také nemusíte dokládat.Přílohy si okopírujte a nechejte potvrit na FÚ,již se stalo,že se jim zatoulaly živ.pojištění.
      >Dobrý den,
      >prosím o radu, pokud podáváme SZM, jaké kdo bude mít
      >přílohy? Je mi jasné, že všechna potvrzení o příjmech,
      >živ. poj., úrokách, atd., ale není mi jasné to, zda
      >každý z manželů má pouze ty přílohy, které jsou na jeho
      >jméno (příjmy ...) nebo jestli se musí kopie doložit
      >navzájem ke každému přiznání. Musí být doloženy i rodné
      >listy dětí a prohlášení, že manželka od 3/07
      >neuplatňovala slevu na děti (v březnu jsem nastoupila na
      >MD)?Děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).