Re: Reklamace - lhůta
>Reklamoval jsem DVD recorder. 31 dni se mi nikdo
>neozval (kontakt firma mela a pri predchozich dvou
>reklamacich vzdy do tydne zavolali). Po mem upozorneni, ze jiz
>uplynulo 31 dni, mi rekli, ze maji problem s pocitaci
>a nemohli se na muj kontakt dostat, ale ze opraveny
>DVD maji (na dokladech v pristroji meli kontaktni adresu
>vcetne telefonu). Byl opravdu podle servisni firmy
>opraven za 20 dni od podani, ale zpravu mi prodejce
>nepodal. Pry jsem povinen sam se ptat na stav a tedy, ze se
>nejedna o prekroceni 30 dni.
Toto tvrzení je správné. Prodejce není povinnen vás informovat a pokud v důsledku vašeho nekonání dojde k vyzvednutí věci po lhůtě, nemáte nárok na plnění dle §19/3 zák. o ochraně spotřebitele.
>Prodluzuje se záruka o 31
>nebo jen o 20 dni. Oni tvrdi, ze jen o 20.
I v tomto má prodejce pravdu. Do záruční doby se nepočítá doba, omezená okamžikem, kdy jste byl povinnen věc převzít, nikoliv kdy jste ji převzal (§627/1 ObčZ).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
27. 3. 2008 12:11
Reklamoval jsem DVD recorder. 31 dni se mi nikdo neozval (kontakt firma mela a pri predchozich dvou reklamacich vzdy do tydne zavolali). Po mem upozorneni, ze jiz uplynulo 31 dni, mi rekli, ze maji problem s pocitaci a nemohli se na muj kontakt dostat, ale ze opraveny DVD maji (na dokladech v pristroji meli kontaktni adresu vcetne telefonu). Byl opravdu podle servisni firmy opraven za 20 dni od podani, ale zpravu mi prodejce nepodal. Pry jsem povinen sam se ptat na stav a tedy, ze se nejedna o prekroceni 30 dni. Prodluzuje se záruka o 31 nebo jen o 20 dni. Oni tvrdi, ze jen o 20.
Mate nekdo podobne zkusenosti?