Pasiva-údaj do rozvahy

• (neregistrovaný)

27. 3. 2008 13:01

Bývalá paní účetní mně předala informaci, že základní kapitál v pasivech v rozvaze na A I. je kapitál zapsaný v OR.Tak jsem si tam nahlédla,ale nějak mi to nesadí. Ona udávala 14 milionů, ale v OR je základní jmění 1 400 000 a výše nedělitelného fondu 6 897 190. Tak buď se ona spletla o nějakej milion, nebo já koukám špatně. Je to ta částka co se uvádí do základního kapitálu? a je to i s tím nedělitelným fondem?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 3. 2008 13:50

Ivča1 (neregistrovaný)

Re: Pasiva-údaj do rozvahy
      Máte na mysli ve zjednodušeném nebo plném rozsahu? V plném rozsahu skutečně řádek A.I.1 se musí rovnat zápis v OR, ale ve zjednodušeném rozsahu je v řádku A.I. součet základního kapitálu, změny ZK (účet 419) a vlastní akcie a obch. podíly (tuším, že účet 252).

• 27. 3. 2008 14:09

J.K. (neregistrovaný)

Ano, je to ve zkráceném rozsahu, a myslíte, že tam má být součet základního jmění tj.1 400 000 + 6 897 190 ten nedělitelný fond? Já marně tápu po nějaké prvděpodobné částce, stále se jí to tady pohybovalo kolem 14 mil., ale tak to tam zapsáno není a nějaký velký změny se kolem ZK taky nedály.

• 27. 3. 2008 14:20

Ivča1 (neregistrovaný)

Ne, součet určitě ne. Na A.I. je tam pouze to, co jsem vypsala v předchozí odpovědi. Nedělitelný fond patří do řádku A.III.
      Jinak do výkazů se udávají rozvahy v tis., takže na tom řádku by mělo být 1 400. Je tam skutečně o nulu navíc? Kdyby se uklepla, tak by jí rozvaha neseděla...

• 27. 3. 2008 14:46

J.K. (neregistrovaný)

Tak já nevím, dívala jsem se několik let do rozvahy dopředu a pořád se to pohybuje kolem 14 000 + - nějaký menší rozdíly.
      Tak vzhledem k datumu asi budu věřit 14 milionům a pak se v tom nějak popitvám jinak to nedodělám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).