Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 3. 2008 14:09
Prosím o radu - dcera byla na mateřském příspěvku a přivydělávala si na živnost v roce 2007 skončila ve ztrátě.
Od 1.6.2007 nastoupila do trvalého pracovního poměru, bouhužel za nízký plat za 6 měsíců 56000,- , takže nedosáhla 96000,- Kč, což je 8000,- x 12 měsíců dle zákona o důchodovém pojištění §9 odst. 6. Měsíčně měla 9333,- Kč,takže je toé více než 8000,-Kč Poměrná část tj. půl roku,(8000X6 měsíců 48000,-)
takto se prý takto nebere, musí prý dosáhnout celých 96000,- Kč.
Prostě mi z toho zase vyšlo, že ten kde se snaží a přivydělává si i při péči o dítě, ale bohužel patří k nízkopříjmové části obyvatel, má zase smůlu.Ti, kteří by měli na výplatní pásce 16000,- Kč by byli za ten půl rok v pohodě.
Ptala jsem se na příslušné OSSZ a tam mi řekli, že ani žádná žádost o odstranění tvrdosti zákona jí nepomůže, že jí to v žádném případě nelze zohlednit.
Takže matka rozvedená se dvěmi malými dětmi z toho zase vyjde jako poražený.
Předem děkuji za nějakou zkušenost s tímto problémem.