Čerpání PHM,jak účtovat

• (neregistrovaný)

27. 3. 2008 14:43

Prosím o radu,jsme s.r.o. autodoprava - aby bylo PHM levnější koupila se cisterna na naftu,která jede do velkoobchodní firmy,kde načerpá phm o 5 kč levněji,než na benzince.Tato nafta se pak leje do nádrže řidičům,kteří jezdí pro s.r.o.A já jako účetní jsem z toho paf - nevím ,jak účtovat.Fakturu z firmy,která nám dává naftu hodím na 501/321.Řidičům vedu karty o čerpání,ale už nevím,jak to vpasovat do účta,že odčerpali z cisterny na naftu,a hlavně,za jakou cenu,jestli tu levnou velkoobchodní,nebo za cenu obvyklou.Chybu v účtování už určitě dělám z zaúčtování faktury z velkoskladu.Prosím poradíte mi někdo?Když vím,také se snažím na Vaší stránce pomoct.Budu moc vděčná,protože šéf na mě čumí jak na Lojzinu,že si nevím rady.Sám vymýšlí ptákoviny,jak ušetřit,ale že mě karty zaberou denně o 4 hodiny více samožřejmě přesčasy zadarmo to neřeší,řidičů je 22 a tankují třeba denně 10x po 50 litrech.Děkuji včem za nějakou radu,jinak budu muset otěhotnět :((
    sranda :)))

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 3. 2008 15:00

m (neregistrovaný)

Re: Čerpání PHM,jak účtovat
      já si myslím, že to účtujete dobře 501/321 a přeúčtovávat to už nemusíte, vždyť vedete karty řidičů a nafta je ve spotřebě firmy.Pokud si píšou stazky a spotřeba odpovídá tak je přidáte ke kartám a mělo by to být ok. Nebo jí ještě dál prodáváte? víc vám neporadím, tak si myslím, že by to mělo být.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).