Nemocenské u plného invalidního důchodce

• (neregistrovaný)

27. 3. 2008 15:09

Prosím mzdovky.
    Nemocenské dávky se u plného invalidního důchodce vyplácejí pouze do dne ukončení PP, ale ochranná lhůta pro něho platí. Znamená to, že pokud je výplata nemocenského ukončena k dni skončení PP, ale tento důchodce během 7 dnů OL nemoc ukončí a znovu začne marodit (ukončení a nová neschopenka), že má nárok opět na vyplácení nemocenského (při splnění podpůrčí doby)?
    Děkuji za názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 3. 2008 15:15

xy5 (neregistrovaný)

Re: Nemocenské u plného invalidního důch
      dívala jsem se do Abecedy na r. 2008 a tam se píše (co se vše člověk nedozví ....)
      ... ze zaměstnání poživatelů starobních důchodů neplyne ochranná lhůta, kdežto poživatelů invalidních důchodů ano.

• 27. 3. 2008 15:56

Petr (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď.
      Rozumím tomu tedy dobře, jak jsem uvedl, že se nemocenské začne v uvedeném příkladě znovu vyplácet?

• 27. 3. 2008 18:47

xy5 (neregistrovaný)

Abych se přiznala, tak mě to sdělení v knize znejistilo - já byla nakloněna k názoru, že SD a PID jsou na stejné úrovni (co se týká ochranné lhůty). Podle knihy ano, ale já bych určitě (pokud to budu mět řešit v praxi a nebudu to mít nikde potvrzené) vznesla dotaz na OSSZ. Je lepší se zeptat (hlavně nepřeplatit).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).