Prosím to nikdo neví !!!!
>Ještě jednou se ptám a potřebuji se ujistit.
>Takže jestliže zaměstnanec nechce stravenky, tak má na
>to právo. A mám si od něj nechat sepsat nějaké
>potvrzení, že on ty stravenky nechce?
>
>A další věc co se týká srážek na 45% hodnoty
>stravenky. Podle §327 zákoníku práce nesmí srážky činit více
>než by činily při výknu rozhodnutí - 1/3, takže to musím
>hlídat? Takže se může stát, že někomu to srazím ze
>mzdy a někdo mi to bude muset zaplatit hotově.
>
>Vyživovací povinnost je na manžela, manželku, děti,
>které se neživí samy a co se týká rodičů, kdy je tam
>vyživovací povinnost?
>
>Moc prosím o rady, už mi jde z toho hlava kolem.
Re: Prosím to nikdo neví !!!!
Podnikatel má možnost zajistit závodní stravování, nikoliv povinnost, takže pokud některý zaměstnanec nechce stravenky, tak mu je necpěte, je to jeho věc. A pokud jde o srážky 45% ceny ze mzdy, s tím bych si hlavu taky nelámala, dostal přeci stravenky ve větší hodnotě, než mu strháváte, myslím,že tohle není klasická srážka. Klidně prodávejte stravenky přes pokladnu a máte to..
Re: Prosím to nikdo neví !!!!
S každým zaměstnancem musí být sepsána dohoda o srážkách za stravné a pokud to jde ve prospěch zaměstnavatele, tak tam se musí hlídat ta výše podle OSŘ nee??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 3. 2008 19:23
Ještě jednou se ptám a potřebuji se ujistit.
Takže jestliže zaměstnanec nechce stravenky, tak má na to právo. A mám si od něj nechat sepsat nějaké potvrzení, že on ty stravenky nechce?
A další věc co se týká srážek na 45% hodnoty stravenky. Podle §327 zákoníku práce nesmí srážky činit více než by činily při výknu rozhodnutí - 1/3, takže to musím hlídat? Takže se může stát, že někomu to srazím ze mzdy a někdo mi to bude muset zaplatit hotově.
Vyživovací povinnost je na manžela, manželku, děti, které se neživí samy a co se týká rodičů, kdy je tam vyživovací povinnost?
Moc prosím o rady, už mi jde z toho hlava kolem.