Re: daň z převodu nemovitostí
Dobrý den,
daň z převodu nemovitostí činí tři procenta z kupní ceny nebo z částky kterou byl pozemek oceněn ve znaleckém posudku podle toho, která částka je vyšší (z té vyšší). Pokud máte smlouvu od ledna tak předpokládám, že Vám byla doručena z příslušného katastrálního úřadu. V této smlouvě bude na konci razítko katastrálního úřadu kde bude "vklad práva zapsán" a nějaké datum. Od tohoto data se počítá lhůta pro podání daňového přiznání a taky lhůta pro zaplacení daně z převodu nemovitostí, která činí v obou případech tři měsíce a začíná běžet prvním dnem měsíce následujícího po zapsání vkladu do katastru nemovitostí. Na příkladu tedy: vklad práva byl do katastru nemovitostí zapsán dne 16. ledna 2008 - lhůta tří měsíců končí tedy 30.04.2008 kdy k tomuto datu by nejpozději mělo být podáno daňové přiznání a zároveň by měla být uhrazena i daň
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 3. 2008 19:54
Zdědil jsem pozemek po mnoha letech skonaném dědovi, pozemek, které odkoupili silnice (o pozemku jsem nevěděl). Vše vyřídili silnice a teď mám zaplatit jen "daň z převodu nemovitosti" a nevím ani kolik. Jedná se o pozemek k.ú. Březolupy, které patří pod Uh. Hradiště. Co musím provést? Nejsem znalý co a jak mám udělat. Kupní smlouvu již mám od 1/2008. Předem děkuji.