Otevření restaurace - povolení

  • (neregistrovaný)

    1. 3. 2011 15:27

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké jsou zapotřebí povolení apod. pokud si chci otevřít restauraci. Hygiena, město... Nebo jestli mi můžete doporučit nějaké články popř. literaturu které se tímhle zabývají. Děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 3. 2011 15:47

      tomas.dlask (neregistrovaný)

      Dobrý den,

      je nutné pro tuto činnost získat živnostenský list. Vzhledem k tomu, že se nejedná o živnost volnou, je nutné kromě všeobecných podmínek (min. 18 let, způsobilost k právním úkonům, bezúhonnost, bez daňových nedoplatků) splnit i požadavky na odbornou způsobilost dle §21 (např. výučním listem v oboru, maturitním vysvědčením v oboru atd.), praxi v oboru a způsobilost pro práci s potravinami, která se doloží platným zdravotním průkazem.

      Více čtěte v našem článku: http://www.podnikatel.cz/clanky/podminky-hostinske-cinnosti-jako-zivnosti/

      Pěkný den

    • 1. 3. 2011 16:36

      Rolljoin (neregistrovaný)

      Mockrát děkuji za rychlou odpověď, ale spíše mě zajímalo jestli je zapotřebí nějaké další povolení např. od městského úřady (přeci jen se tam bude prodávat alkohol nebo cigarety) od hygienické stanice (kuchyně, potraviny) anebo od jiné instituce.

      Díky

    • 1. 3. 2011 17:31

      tomas.dlask (neregistrovaný)

      Dobrý den,

      Mezi ty úplně nejzákladnější podmínky, které musí splnit každý, kdo chce začít
      podnikat v restaurační činnosti patří:


           
      • povolení živnostenského úřadu

      •    
      • vydání živnostenského listu

      •    
      • povolení místního/městského úřadu

      •    
      • povolení hygienické stanice

      •    
      • zřízení běžného účtu u banky

      •    
      • ohlášení finančnímu úřadu – přidělení DIČ

      •    
      • přihlásit se jako plátce zdravotního a sociálního pojištění

      Více se jistě už dozvíte na živnostenském úřadu:)

      Pěkný den

    • 1. 3. 2011 18:28

      Rolljoin (neregistrovaný)

      mockrát díky za info

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).