Dobrý den,
je nutné pro tuto činnost získat živnostenský list. Vzhledem k tomu, že se nejedná o živnost volnou, je nutné kromě všeobecných podmínek (min. 18 let, způsobilost k právním úkonům, bezúhonnost, bez daňových nedoplatků) splnit i požadavky na odbornou způsobilost dle §21 (např. výučním listem v oboru, maturitním vysvědčením v oboru atd.), praxi v oboru a způsobilost pro práci s potravinami, která se doloží platným zdravotním průkazem.
Více čtěte v našem článku: http://www.podnikatel.cz/clanky/podminky-hostinske-cinnosti-jako-zivnosti/
Pěkný den
Dobrý den,
Mezi ty úplně nejzákladnější podmínky, které musí splnit každý, kdo chce začít
podnikat v restaurační činnosti patří:
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 3. 2011 15:27
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké jsou zapotřebí povolení apod. pokud si chci otevřít restauraci. Hygiena, město... Nebo jestli mi můžete doporučit nějaké články popř. literaturu které se tímhle zabývají. Děkuji