Re: podpis zaměstnance na EL
Odevzdávám také nepodepsaný, ale nechávám později podepsat, sociálka je chce mít při kontrole podepsané (aspoň ta naše)
jde o to, abyste mohli kontrole doložit, že Z-ec byl seznámen, že se musí dostavit do určitého data k podpisu ELDP, pakli-že jste mu dali na vědomí a on se nedostavil, učinili jste zákonu za dost a kontrola nemůže nic vytknout. Někteří Z-elé dávají poznámku na vstupní list, jiní na Potvrzení o zaměstnání, jde o to, jak si zařídíte vy. Nyní bych zaslala jak psala kolegyně - dvojmo k podpisu s tím, že 1 vrátí podepsaný, ale já si nechávám ještě 3. - to pro případ, že by se ELDP nevrátil :) Jedná se jen o ELDP k archivaci, ELDP, které zasíláte na OSSZ nemusejí být podepsány Z-cem, jen vámi.
Tak tu bych hnal :-)
Napsal bych si jeji jmeno a na kopie bych si napsal, ze jsem je odevzdal teto urednici,ten a ten den. Ale nedal bych ji nic.
Za dva mesice bych poslal doporuceny dopis na socialku se zadosti o sdeleni zda maji v evidenci moje odevzdane ELDP, ktere jsem dne xx predal jejich pracovnici xy. :-))
vy to zvládnete sama, jen o tom ještě nevíte :) když jste si našla i BC, úřednice vás přece nemůže rozházet, nejvíce na ně platí vytrvalost, nestalo se mi, že by mi nevyhověli, ale možná to bude i tím, že už jsem starší, takže se ničeho nebojte a do nich, jsou to taky lidi a chybují a když nepořídíte u ní, pěkně se obraťte na vedoucí. Ani na vedoucích místech nejsou nedostižní bozi, ale jen lidi a ti musí jednat s klienty ať se jim chce nebo ne ... Sílu, vytrvalost a pevné nervy :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 3. 2008 8:09
Dobrý den, chci se zeptat , zda musí být na Evidenčním listu důchodového pojištění podpis zaměstnance. Zaměstnanec je dlouhodobě nemocný , a byl by to problém. Mám dojem, že je možné jej odevzdat i bez něj.