Re: DzPFO - ukrajinec.
Tak si uplatníte taky celou částku, ta je za rok a nekrátí se.
Věc se má tak, že mě poprosil jeden člověk co pro nás příležitostně dělá na stavbách zda bych mu neudělal přiznání k dani z příjmů.
Předal mi ŽL, osvědčení k registraci na FÚ, výpis z OR (oddíl A) a přihlášku na PSSZ. Za rok 2007 má pouze jednu fakturu na částku 26.500,-, kterou mi také předal, není plátce DPH. Bohužel se ho nyní nemohu dovolat, ale viděl bych to na DE. Co myslíte? Jaká je bežná praxe?
Děkuji a promiňte, že se tak blbě ptám, ale dělám právnický osoby a tohle fakt nevím.
Pokud je to Ukrajinec, zapsaný v OR, pak musíte vést účetnictví. Pro daňové účely uplatníte( můžete) výdaje procentem. Co se týče příloh - kromě přílohy 1 k daň. přiznání nedávám nic ( vyplníte obrat, odpisy majetku a zaškrtnete vedu účetnictví i uplatňuji výdaje paušálem) - ptala jsem se na to před lety u nás na FÚ. A je to podle mne logické. Dávám přiznání k dani, kterou počítám %, tudíž nevidím důvod k tomu, abych odevzdávala přílohy k účetní závěrce. Tu odesíláte pouze na OR a samozřejmě ji máte pro případ kontroly účetnictví.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 3. 2008 12:12
Dobrý den, co všechno za přílohy musí být u zahraniční fyzické osoby (ukrajinec), která podává daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob? Musí tam být rozvaha a výsledovka? A pokud pracoval pouze tři měsíce, může si uplatnit celou slevu na dani (7200,-)?
Předem děkuji.