Re: Roční zúčtování-prosím mzdové,spěchá
ale on může podepsat daň.prohl. u obou zaměstnavatelů, pokud se nepřekrývá žádný den (např. skončí 14. a 15. nastupuje jinde), ale slevy může v měsíci uplatnit jen jednou (většinou je uplatňuje u 1. zaměstnavatele v měsíci)
chybou 2. účetní bylo, že se nepodívala na zápočtový list
pokud je to nejisté, když zaměstnanec nastupuje ne 1. kal. den v měsíci, raději tento měsíc slevy nedávat (doplatit se mohou vždycky, ale se srážením je to horší)
Re: Roční zúčtování-prosím mzdové,spěchá
když oni zaměstnanci podepíší vše - pokud se jich MÚ nezeptala, zda neměli podepsané prohláš. včetně uplatňované slevy u předchozího zaměstnavatele (pokud neměla jasno, bylo by lepší, kdyby slevu nedávala - stejně v konečném výsledku to většínou odnese sama MÚ, protože si přidělá práci, měla by provést přepočet daně, s tím následuje vyplňování tiskopisů apod.)
musím se sama podívat, jak to tam v té II. části je napsané
kolikrát sama nad některými tiskopisy přemýšlím, jak to mám vyplnit (a to nejsem žádný začátník, nějakou praxi mám za sebou)- natož jak se v tom vyznat občan, který tomu vůbec nerozumí a kolikrát ani neví, co podepisuje
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 3. 2008 13:44
Dobrý den,
prave delam rocni zuctovani zamestnancu. Zjistila jsem,ze zamestnanec pracoval do pulku unora u jednoho zamestnavatele a od pulky unora u druheho. Bohuzel u obou podepsal prohlaseni, takze v unoru si uplatnil slevu 600 2x. Mohu v takovemto pripade udelat rocni zuctovani?