Re: Nevím si rady s leasingem, prosím po
Žádné podmínky uznatelnosti tam nebyly splněny? Doba leasingu minimálně 3 roky, vrak se odkoupil nebo ne? To vše se musí zohlednit...Pokud toto neprojde musí se udělat
podle toho jak dlouho leasing trval v účetnictví dodatečné daňové přiznání za každý rok, kdy nemá nárok uplatnit splátky v nákladech. V daňové evidenci je postup odlišný.
Leasing byl přerušen po 24 splátkách a odkoupili jsme ho. Vedeme PU. Leasingovka nám poslala vyúčtování, kde je uvedeno plnění od pojišťovny, naše úhrada za vrak, odúročení splátek a vypadá to takhle:
suma odúr. splátek: 369549,37
zapl. akontace: 35352,55 / časové rozlišení/myjsme neplatili nic.
celkem: 404901,92
Výnos z prodeje: -235000
pojistné plnění: -203400
výsledek -33498,08
Tak nevím co stím.
napište mi vaši adresu na lentil@atlas.cz - pošlu vám nějaké materiály - právě jsem toto také řešila, ale v daňové evidenci. Třeba se něčeho chytnete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
29. 3. 2008 19:05
Vím, že asi nemáte čas , ale moc prosím o pomoc s předčasným ukončením leasingu při tot. havárii.
Předešlá účetní účtovala při bezúplatném převzetí leasingu takto:
celková hodnota leasingu: 314/321
měs.splátky předpis: 343,381/314
úhrady z BU: 321/221
k 31.12.: 518/381
Jelikož jsme neplatili akontaci, tak 381 je nulová. Zůstatky jsou jenom na 314 a 321.
V loni auto havarovalo na totálku a mám před sebou vyúčtování od leasingovky s náledním odkoupením a nevím jak dál.
Prosím jestli můžete ozvěte se.
Předem děkuji.