Re: Mohu toto považovat za nedokončenou
tak účtování máte dobře, ale já nějak pochybuji, jestli nakoupená služba může být nedokončená výroba??? Tam jsem vždy dávala materiál, který již byl namontován a použit, ale ještě to nebyl finální výrobek, připočítávala spotřebované mzdy a výrobní režii.....prosím ještě někoho o názor???
Zabývám se reklamní činností a nakupuji služby - třeba práce střihače atd. Nemám zaměstnance a tak vše musím nakoupit od profíků..
V tomto případě literatura uvádí MD 385 / DAL 602. V příštím roce při fakturaci celé služby budete účtovat MD 311 / DAL 385 (uzavření účtu 385) a zbývající částku MD 311 / DAL 602.
Výsledkově to bude totéž v modrém, ale účetně to bude takříkajíc čistší.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 3. 2008 19:29
Prosím o radu. Nezabýváme se výrobou ale prodáváme služby. Nyní na konci roku jsme služby nakoupili ale budeme fakturovat až v příštím roce. Vím které faktury dodavatelů tedy budeme kompletovat v roce 2008. Prosím jak mám zaúčtovat?
Díky