Re: Dlouhodobý majetek
Dlouhodobý hmotný majetek je nad 40 000,- Kč, co je lacinější, jde rovnou do výdajů, co je nad hranicí, musí se odepisovat podle zákona o daních z příjmů a do výdajů jsou jen ty odpisy.
Auto na leasing není ve vašem vlastnictví, takže uplatňujete pouze poměrnou část (12/36) z celkové ceny leasingu, víc nemůžete. zkontrolujte si to, případně vytvořte jednoduchou tabulku, kolik podle měsíců který rok můžete uplatnit.
Ale ne...ve výdajích za rok 2006 jste měl mít celkem za leasing pouze 8/36 = 22 222,-Kč, ve výdajích za rok 2007 tam můžete mít maximálně 33 333,-, za rok 2008 taky maximálně 33 333,- a za rok 2009 zbytek 11 112,- Kč......to s dlouhodobým majetkem nemá nic společného
- auto by jste měl v dlouhodobém hmotném majetku v případě, že byste ho od leasingovky odkoupil, teď platíte leasingovce měsíčně jen tzv.nájem, tudíž vám splátky měsíčního nájemného jdou rovnou do nákladů, o hmotném majetku tedy nebude v daň.přiznání ani řeč, m.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 3. 2008 20:56
Jak válčíte?
Chtěl bych se zeptat, jak se píšou sumy do dlouhodobého hmotného majetku. Nějak tomu nerozumím a ty zákony se prostě číst nedají.
Co všehcno se tam píše? Kancelářské potřeby asi ne.. Mám auto na leasing, poměrná částka mi leze do nákladů, splátky také. Splácím druhým rokem, pořízení 05/2006. Akontace 100.000,-, splátky na 3 roky. Jak to zapsat? Mám tam vůbec něco psát?
Díky moc
Š