Opět daňové přiznání?

• (neregistrovaný)

29. 3. 2008 21:08

Dobrý večer, od května pracuji u dvou zaměstnavatelů na zkrácený úvazek, vystavili mi potvrzení a při výpočtu daně mi vychází nedoplatek cca 700,- . Musím podat DP a nedoplatek zaplatit? Četla jsem, že přeplatky se vracejí, ale nedoplatky že se platit nemusí. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 3. 2008 21:11

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Re: Opět daňové přiznání?
      Pokud máte souběžně dva zaměstnavatele, jste povinna podat daňové přiznání a daň doplatit, pozor na to!!!

• 29. 3. 2008 21:12

J (neregistrovaný)

pokud jste povinna podat přiznání a to jste, protože máte souběžně více zaměstnavatelů, budete nedoplatek muset zaplatit,nedoplatek by jste nemusela platit v případě, že by jste neměla povinnost podat přiznání

• 30. 3. 2008 17:23

beta (neregistrovaný)

Jen malé upřesnění. I když máte souběžně více zaměstnavatelů, nemusíte být vždy povinna podat DPFO, jen v případě, že vám v druhém zaměstnání srazili zálohovou daň, pokud byste měla v druhém zaměstnání mzdu v měsíci nižší než 5000 Kč, neměla jste tam podepsané prohlášení, srazili by vám srážkovou konečnou daň a v tomto případě, i když máte souběh více zaměstnání, nejste povinna podat DPFO. Ve vašem případě tomu asi tak bohužel nebude, když vám v druhém zaměstnání vystavili Potvrzení o zdanitelných příjmech, tzn. že jste tam sice nepodepsala, ale i kdyby ne v každém měsíci, ale alespoň v jednom měsíci jste měla mzdu nad 5000 a srazili vám zálohovou daň, jste povinna podat DPFO.
      Jak jste psala - přeplatek se vrací, nedoplatek nevybírá - to platí jen v případě, že máte zaměstnavatele postupně za sebou a máte u všech podepsané prohlášení, což u vás neplatí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).