Re: SZM
Mateřská se do přiznání nepíše, její výše je důležitá pouze pro posouzení, zda si na ni můžete uplatnit slevu 4200,-. Nemocenská, mateřská, důchod, podpora v nezam. Takže pokud nemocenská a mateřská (správně jste napsal, že příspěvek se sem nepočít) byly dohromady vyšší než 38040,- , nemůžete si na paní uplatnit slevu.
Ale nikam to nepíšete
tzn., že když v r. 2007 4 měsíce pracovala, 3 měsíce byla na neschopence a zbývajících 5 měsíců pobírala mateřskou, do jejích příjmů (v jejím daň. přiznání) se zahrne pouze příjem za 4 měsíce v zaměstnání? jde mi o tuto informaci, protože jsem se domníval, že do jejího přiznání musíme uvést součet jejího příjmu + mateřské. že na ni neuplatním slevu 4200,- jsem věděl.
moc vám děkuji
uvedete zdanitelné příjmy a ty jsou uvedeny na potvrzení od zaměstnavatele
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
30. 3. 2008 11:15
Dobrý den,
v SZM se do manželčina příjmu (v jejím přiznání) počítá jako příjem ze záv. činnosti peněžitá pomoc v mateřství? Nemyslím rodičovský příspěvek. Nemocenská myslím ne (byla před nástupem na mateřskou 3 měsíce v pracovní neschopnosti).
Děkuji za pomoc.
P.