Re: přerušené odpisování - prodej
Pokud jste dosud neuplatňovala účetní odpisy (což je dle mého nároru z účetního hlediska děs), tak na 541 dáte celou pořizovací cenu majetku.
Vašemu sdělení cit: "na 641 budu mít jen zůstatkovou jako kdyby odepisovali" - bohužel nerozumím. Na 641 přece budete mít prodejní cenu - cenu za kterou majetek prodáváte. Na 641 se Vám nikdy žádná zůstatková cena nemůže dostat.
Z daňového hlediska - pokud jste dosud neuplatnila žádný daňový odpis, pak při prodeji je celá zůstatková cena daňovým nákladem.
Hezký den přeje
bubu
Re: přerušené odpisování - prodej
Díky za radu, přiznávám, že u všech firem používáme styl účetní odpisy = daňové, tak jsem si tuto možnost neuvědomila - je fakt, že co se týče účetnictví tak to děs je..
Tím, že mám na 641 "zůstatkovou" jsem měla na mysli, že prodávají za zůstatkovou cenu (tedy kdyby odepisovali).. že neprodávají "pod cenou"... omlouvám se, s blížícím se koncem března už se neumím ani srozumitelně vyjádřit...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 3. 2008 11:32
Prosím moc o radu.. V roce 05 koupila firma drahý brus - cca 700tis. Odpisování doteď nezahájila (protože by jen zvyšovala ztrátu), nyní ho prodávají.. Co s tím?? Pokud dám celou PC na 541 a na 641 budu mít jen zůstatkovou jako kdyby odpisovali (tj.cca 350) - tak se FÚ asi nebude líbit rozdíl.. Nesetkal jste se s tím někdo? A mohu vůbec teď najednou odepsat celou PC??