Musím podat dodatečné přiznání?

• (neregistrovaný)

30. 3. 2008 21:06

Potřeboval bych radu - na konci roku (11/07) jsem začal podnikat (osvč), nyní podávám přiznání - co se týče příjmů z podnikání, mám ztrátu.
    Ale: předtím jsem pár měsíců (cca 5/07-10/07) měl brigádu jako student na Dohodu. Podepisoval jsem v tom květnu růžové prohlášení, bylo to u jediného zaměstnavatele, celkový výdělek z této činnosti byl za celou dobu cca 28.000,- Podle výplatnic tento můj zaměstnavatel žádnou daň neodváděl - vše se to nějak vynulovalo v rámci nezdanitelné částky (sleva na poplatníka/studenta).
    Nyní jsem podal přiznání a v něm jen ty příjmy (resp. ztrátu) z podnikatelské činnosti. Musí tam být i příjmy z té mé brigády na dohodu? Teď je tam nemám, nemám Potvrzení o příjmu od tohoto zaměstnavatele, takže bych to do toho přiznání stejně těžko dával.

Musím tedy (již po termínu) žádat onoho zaměstnavatele o Potvrzení o příjmu za rok 2007? A pak podat dodatečné přiznání? Dočetl jsem se, že to se podává v případě, že je moje daňová povinnost či ztráta vyšší/nižší než jakou jsem přiznal v řádném DP. Ale na základě výše těch příjmů z brigády při uplatnění slev na poplatníka/studenta stejně žádnou daň platit nemám, daňová povinnost se mi tedy nezvýší (žádné peníze finančáku de facto nedlužím...) jediná nesrovnalost by bylo to, že v DP mám nuly v kolonce příjmů ze závislé činnosti.

Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).