Mzdové účetní - prosím

• (neregistrovaný)

31. 3. 2008 12:09

Jsem začátečník. Do 30.4. mají být odevzdané evidenční listy na OSSZ. Je správný postup - jedno vyhotovení zasílám na OSSZ a jedno vyhotovení předávám zaměstnancům?Vyhotovení na OSSZ musí být podepsané od zaměstnance?
    Pokud zaměstnanec je zároveň jednatelem?musím tuto změnu ohlásit na OSSZ ve formuláři přihláška/odhláška?Jak se toto promítne v evidenčním listu?

Prosím o kontrolu?Provedla jsem roční zúčtování daně zaměstnancům, provedené zúčtování neodevzdávám na FÚ, jen zakládám v podniku?Doufám, že jsem provedla správně

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 3. 2008 12:21

Monka (neregistrovaný)

Re: Mzdové účetní - prosím
      Ano RZD zaměstnanců neodevzdáváte na Fú tam odevzdáváte do 15.2. tiskopisy o vyúčtování odvodů daně jak zálohové tak srážkové.
      ELDP my odevzdáváme na OSSZ nepodepsané(nevyžadují podpis zaměstnanců)jen razítko a podpis organizace.Podepsat si necháváme od zaměstnance jen kopii, která zůstává nám.Ale je možné,že každá OSSZ to vyžaduje jinak.
      Pokud je zaměstnance zároveň jednatel na ELDP je v kodu uvedeno místo 0 číslo 7

• 31. 3. 2008 13:09

Libuše (neregistrovaný)

Pokud dobře rozumím na ELDP - jedna osoba(zaměstnanec a jednatel) kód 7++?

Na přihlášce/odhláška - bude také uveden pouze kód 7?Ten také zahrnuje zároveň tyto dvě funkce?

ještě jednou děkuji

• 31. 3. 2008 13:29

Verunka (neregistrovaný)

Pokud je jednatel zaměstnanec v prac. poměru je ELDP 0+S

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).