Re: Nutné podat daňové přiznání???
Omlouvám se,ale když to mám říct:myslím,že to není Vaše starost.
Pokud si nějaké peníze vydělal,MUSÍ dostat potvrzení a MUSÍ být přihlášený na SP a ZP.Proč byste mu psala čestné prohlášení,že neměl žádné příjmy.Copak to víte na 100%?Nehledě na to je sám proti sobě,bude mu chybět zdravotní pojištění.Jenom proto,že se "někomu nechtělo?"Já bych ho do té firmy poslala,ať si to vyřídí,nebo ať se jde zeptat na Soc.a zdravotní,jestli o něm vůbec vědí.A jestli má v ruce pracovní smlouvu,není co řešit.
Já jsem taky takovej ....,že se snažím každému vyhovět,ale po zkušenostech co mám už vím,že se prostě nedá vyhovět vždycky.
/Mimochodem od 15.2.,kdy si měl potvrzení vzít,je dost dlouhá doba..../
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
31. 3. 2008 18:11
Zaměstnanec zaměstnán u firmy A 15 dní v lednu a 15 dní v lednu na ÚP, od února u nás. Zaměstnanec žádal firmu A o Potvrzení o zdanitelných příjmech a dozvěděl se, že mu nic nevystaví a že nebyl přihlášený na SP ani na ZP (ale prac. smlouvu má ???). Chtěla jsem mu pomoc s daň. přiznáním ale nevím si radu s těma 15-ti dny. Mohu mu napsat čestné prohlášení, že neměl od 1. do 15. ledna zdanitelný příjem? Nevím co se ve firmě A stalo a zda dostal výplatu. Moc děkuji za radu.