Re: výpověď dohodou s odstupným
Nejdříve - výpověď dohodou je právní nesmysl, to tu bylo popsáno již mnohokrát. A zákoník práce sice v hlavě mít nemusíte, ale každý zaměstnanec by ho měl aspoň rámcově znát. Z toho co píšete, nevím, co jste vlastně podepsala, výpověď, dohodu nebo pouze převzetí nějakého papíru ?
Výpověď z pracovního poměru
na základě rozhodnutí vedení spol.se s platností od 1.6.08 ruší vámi zastávané prac.místo.
Z tohoto důvodu vám dáváme výpověď z prac.poměru ke dni 1.4.08 podle §52 odst.c pro nadbytečnost s tím, že vám pracovní poměr bude končit dnem 31.5.08.Při zúčtování mzdy za květen vám bude vyplaceno odstupné ve výši dvou základních měsíčních platů.
Takže si najděte v zákoníku práce (nemám ho po ruce) § který upravuje odstupné a písemně zaměstnavatele upozorněte, že podle § ..... zákoníku práce máte nárok na tři měsíční platy odstupného. Váš zaměstnavatel zřejmě nepostřehl, že platí novela zákoníku práce. Na platnost výpovědi to ale nemá vliv, protože odstupné vyplývá z důvodu výpovědi.
pokud byste obdržela výpověď podle § 52 a-c nebo jste se dohodli, že ukončíte PP k určitému dni (ale je tam zmíněný tento §), potom máte nárok na odstupné ve výši nejméně 3nás. průměr.výdělku
záleží na §, který je uvedený (pokud jste sedohodli na 2 zákl. měs. platech, potom nejde o odstupné, ale o nějakou odměnu - z té by se na rozdíl od odstupného mělo srazit soc.+zdrav. poj. a daní se společně se mzdou, z odstupného se SP, ZP neplatí, jen se daní
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
31. 3. 2008 18:42
dostala jsem dnes výpověď dohodou kvůli zrušení pracovního místa, dále mi tady píše, že dostanu odstupné ve výši dvou základních měsíčních platů. V zákoně jsem se dočetla, že mám nárok na odstupné ve výši nejméně trojnásobku průměrného výdělku. Výpověď už jsem podepsala, protože zákoník práce v hlavě nemám a nestuduji ho. A navíc mi výpověď oznámila až dnes, tak jsem neměla dříve možnost zákon prostudovat. Je výpověď platná a co s tím platem můžu udělat? Děkuji