Re: Pomoc - sousedské vztahy!!!!
No je to nepříjemné pro obě strany, ale já z vlastní zkušenosti vím, že v domě měli středního knírače, který celý čas, kdy u nich nebyl nikdo doma vyl a vyl. Když přišli domů byl naprosto zticha. Bylo to příšerné a taky nikomu nevěřili, že pes celé dopoledne vyje.
Jestli ten pes štěká přes den,nikdo s tím nic nenadělá,jen pozor na dodržování nočního klidu mezi 22hod až 6hod ranní.Až trochu povyroste,tak si zvykne,že je sám doma a bude v klidu spinkat celý den. Kupte sousedům kafe,ať se nezlobí a jsou trpěliví.
Tak ten střední knírač u nás tam byl od štěněte a za 12 let si nezvykl. Když jste třeba marodili tak to bylo zoufalý.
U hluku existuje i denní limit a nelze vyloučit, že jej Váš pes svým vytím a příp. i štěkáním porušuje/překračuje. Pokud si Vaši sousedi budou stěžovat na hygienické stanici, tak ti přijdou a u sousedů hluk vydávaný Vaším psem změří; při překročení limitů Vás čeká pokuta až v desítkách tisíc korun. Zkuste kvalitně (t.j. nikoliv podomácku) odhlučnit dveře jak Vašeho, tak sousedovic bytu - to by mohlo pomoci. Proč sousedovic bytu ? No proto, že hluk vydává Váš pes !
Podle textu dotazu bydlíte v družstevním bytě, mělo by se do toho tdy angažovat tedy i BD, zhodnotit stanovy, kde je jistě nějaká klauzule o sousedských vztazích a pod., tato situace není jednoduchá, ale poslouchat celý den, jak v sousedním bytě vyje pes, je pro někoho absolutně nepřijatelné, takže musíte hledat nějaké smírné řešení. Bohužel např. v panelových domech je vytí slyšet i přes zeď, takže ani utěsnění nebo izolování dveří nemusí přinést potřebný efekt.
Chápu Vaše sousedy.Mě se do protějšího bytu nastěhovali mladí lidé,kteří jsou neustále mimo byt,ale mají pořádného psa,boxéra,který evidentně nezvládá být doma sám a tak tam brečí a brečí.v noci i ve dne.Štve mě to už kvůli tomu chudákovi psovi.Zatím jsem si nestěžovala nahlas jen lituji psa.
A umíte si představit, jak to pro ty sousedy musí být hrozné, když den za dnem musí poslouchat vytí vašeho psa? Kdyby sem tam štěkal, to je normální, ale vytí může trvat celé hodiny a i malí psi umí vydávat strašné zvuky. Zkuste před odchodem do práce nastavit nějaký magneťák a přesvědčte se sama, že situaci nějak vyřešit musíte. Vy to vytí poslouchat nemusíte, ale oni ano (zřejmě jsou více doma než Vy, asi důchodci). Neměl by někdo zájem se o něj za poplatek přes den postarat, jít s ním na procházku a tak?
a vy jiné sousedy nemáte, že si stěžuji jen jedni ? ale i tak, jak vidíte, pomalu každý zde má zkušenost s "vyjícím" psem, my štěkacím, ale zato v jednom kuse :-) sousedi to vyřešili částečným zakrytím koje, protože ona viděla na sousedovic zahradu a tam ji něco rozčilovalo, no a štěkání ustalo :) ale vážně - úplně nejlepší je vstřícný krok od vás, Adélo, to kafe a upřímně myšlená omluva sousedům a možná, že by na procházky s ním chodili nakonec oni :) anebo za poplatek procházky jak psala paní Jiřka nebo někdo jiný z rodiny zaskočí ..., může to pomoci a nemusí, ale když to nezkusíte, nevíte. Řešit to musíte vy a když to přeroste v sousedský nesvár, není o co stát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
1. 4. 2008 7:50
Byla bych ráda, kdyby mi někdo poradil jak mám postupovat, jestliže moji sousedé chcou ať se zbavím psa. Je to 6 měsíční štěně Jack Russla Teriéra(pes malého vzrůstu). Prý v době mé nepřítomnosti vyje. Moji sousedé jsou na mě zasedlí a pořád si na mě stěžují, kvůli kdejaké kravině. Jde o postarší pár. Samozdřejmě, že na družstvu věří jim. S jinými sousedy žádné spory nemám. Začínám být zoufalá, pes je členem rodiny a nemůžu se ho zbavit ani ho brát sebou do práce. Prosím Vás moc o radu. Za vše Vám budu nesmírně vděčná. Předem děkuji...