Re: Pracovní poměr
pokud měl PP na dobu určitou, potom končil k tomu dni (pozor na vyplňování ELDP) - za r. 2007 budete mít 2 řádky (nemoc v ochranné lhůtě) a také pro r. 2008 bude nemoc v ochranné lhůtě
takže i jeho argumentace, že chce končit dnešním dnem, není správná - jeho prac. poměr skončil ukonč. doby určité (tj. 14.12.2007)
Myslím, že můžete on marodil a pak nastoupil do zaměstnání tím pádem souhlasí s PP a pracovní poměr tedy na dobu neurčitou podle §65 odst.2 ZP já bych to udělala stjně jako p. Petra.Nevidím v tom problém.
Jak mohl skončit PP když běžela ochranná lhůta? Když on marodil v době kdy mu skončila PS a zaměstnavatel mu jí poslal poštou. On potom ukončil neschopenku a dnes nastoupil do práce. Já v tom také problím nvidím tak ať to podepíš k datumu 14.12 a máte po porblémech tedy pokud on to podepíše.
Posílala se smlouva doporučeně na jeho adresu?
Co to melete !! Jaká ochranná lhůta !! Pro skončení pracovního poměru žádná ochranná lhůta neexistuje. To je ochranná lhůta pro vyplácení nemocenských dávek. To se skončením pracovního poměru sjednaného na DOBU URČITOU nemá vůbec nic společného. Pracovní poměr sjednaný na dobu určitou prostě skončí tímto dnem a hotovo. Takové nesmysly sem ani nepište. Pracovník pokud NEPODEPSAL dohodu o změně pracovní smlouvy, tak mu můžete posílat co chcete třeba s doručenkou, dodejkou s čím chcete, ale prostě jeho pracovní poměr SKONČIL a stavte se třeba na hlavu.
babo, tady se jeden někdy dočte blbosti a autor na to ještě trvá a obhajuje, co?
disk.forum mnoha lidem pomůže, ale jak nastane takovýto případ, tak akorát zamotá hlavu a pokud se to neuvede na pravou míru, tak může ještě někomu vyrobit probém. A to prý tento postup schálila kontrola z OIP. Není to tím, že je dneska apríla? To by vysvětlovalo mnohé.Chachacha.
A sakra - to jsem se rozohnila a ony dámy jen, na rozdíl ode mne, postřehly, že je apríl. Tak teda to jo, ale neznalost základních věcí pracovního práva mě u lidí, kteří s tím dělají udivuje, navíc, když jsou to věci, u kterých není pochyb. Což se o mnoha dalších paragrafech a zákonech říct nedá. Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
1. 4. 2008 9:08
Dobrý den,
zaměstnanec nastoupil v 11/2007 nemocenskou k 14.12.2007 mu končila pracovní smlouva. Náš podnik mu posílala novou, ale nic se nám nevrátilo, jelikož byl zaměstnanec na léčení v rehabilitačním ústavu. Neschopenku ukončil k 31.03.2008 a dnes nastoupil do práce. Můžu to vzít jako že se vším souhlasí a že má tedy pracovní poměr na dobu neurčitou. On chce totiž k dnešnímu dni skočit s tím, že nemá podepsanou pracovní smlouvu a že nic podepisovat nebude. Prosím moc o radu děkuji a přeji hezký den