Re: Dohoda o provedení práce
podepsat daň.prohl. může (musíte se ho zeptat, zda ještě někde nemá "brigádu", kde má podepsané daň.prohl.)
pokud nemůže podepsat daň.prohl. - má ho jinde podepsané - potom daníte podle příjmů - do 5000Kč/HM/měs. srážková, nad 5000Kč/HM/měs. zálohová
z DoPP se nesráží SP, ZP, ale pokud (při podeps. daň.prohl.) mu nebude stačit sleva na poplatníka, může mít slevu na studenta (to je zapotřebí potvrz. o studiu)
Re: Dohoda o provedení práce
nemůže mít podepsané daň.prohl. na více místech a někde čerpat jen slevu na poplatníka a jinde jen na studenta
když má podepsané daň.prohl., má nárok na oboje slevy naráz (pokud tedy doloží potvr. o studiu)
pokud se jedná o státního příslušníka ČR, potom může uplatňovat obě slevy naráz
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
1. 4. 2008 11:55
Dobrý den, potřebovala bych poradit, mám tady 17 letého studenta na DPP. Odpracoval jen 29 hodin brigádně v měsíci březnu. Může mi podepsat prohlášení poplatníka a uplatnit slevu na dani na sebe a zároveň slevu na studenta nebo jen na studenta?
A sociální a zdravotní pojištění se s DPP neplatí, že?
Děkuji za odpověď už dlouho jsem tady nikoho na brigádě neměla a nejsem si jistá jestli se něco nezměnilo.
Marcela