Dohoda o provedení práce

• (neregistrovaný)

1. 4. 2008 11:55

Dobrý den, potřebovala bych poradit, mám tady 17 letého studenta na DPP. Odpracoval jen 29 hodin brigádně v měsíci březnu. Může mi podepsat prohlášení poplatníka a uplatnit slevu na dani na sebe a zároveň slevu na studenta nebo jen na studenta?
    A sociální a zdravotní pojištění se s DPP neplatí, že?
    Děkuji za odpověď už dlouho jsem tady nikoho na brigádě neměla a nejsem si jistá jestli se něco nezměnilo.
    Marcela

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 4. 2008 12:03

xy5 (neregistrovaný)

Re: Dohoda o provedení práce
      podepsat daň.prohl. může (musíte se ho zeptat, zda ještě někde nemá "brigádu", kde má podepsané daň.prohl.)
      pokud nemůže podepsat daň.prohl. - má ho jinde podepsané - potom daníte podle příjmů - do 5000Kč/HM/měs. srážková, nad 5000Kč/HM/měs. zálohová
      z DoPP se nesráží SP, ZP, ale pokud (při podeps. daň.prohl.) mu nebude stačit sleva na poplatníka, může mít slevu na studenta (to je zapotřebí potvrz. o studiu)

• 1. 4. 2008 12:21

Marcela (neregistrovaný)

Takže jestli to dobře chápu tak při odměně 2000,00 Kč mu bude stačit sleva na popl. a slevu na studenta již nemusí uplatnit. A ještě se zeptám (možná hloupě) samostatně se sleva na studenta použít nemůže?
      Děkuji Vám za Vaše odpovědi
      Marcela

• 1. 4. 2008 12:43

xy5 (neregistrovaný)

nemůže mít podepsané daň.prohl. na více místech a někde čerpat jen slevu na poplatníka a jinde jen na studenta
      když má podepsané daň.prohl., má nárok na oboje slevy naráz (pokud tedy doloží potvr. o studiu)
      pokud se jedná o státního příslušníka ČR, potom může uplatňovat obě slevy naráz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).