Re: Přehled SP 2007-hlav.+vedl. -PROSÍM
To by byla lepší varianta, jenže podle pokynů k vyplnění SP a na internet.daňové kalkulačce mi to vyšlo těch 8tis :o(
Podnikala jsem 12měs, 1-10/07 rodičák(vedlejší činnost) 11/07 neplacené volno(hlavní činnost), 12/07 nastup na 2.mateřskou (vedlejší). tak teď jsem zmatená co je dobře.... :o(
Prosím poraďte
Kamila
Re: Přehled SP 2007-hlav.+vedl. -PROSÍM
jak jsem již psala, vydělíte-li základ daně 12-ti, vyjde základ pro sociální pojistné..... , mně vychází vyměřovací základ 3928, ale minimum je vyšší
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
1. 4. 2008 13:11
Dobrý den, jsem OSVČ na vedlejší činnost-jsem zaměstnaná, v r.2007 jsem v říjnu skončila rodič.dovolenou a v prosinci jsem nastoupila 2.mateřskou. Mezitím jsem čerpala v zaměstnání neplac.volno. Vyplnila jsem si přehled na sociálku jako 12.měs vdlejší činnost, ale paní mi volala že listopad jsem na hlavní činnost-přehled musím předělat :o( Teď to počítám a vychází mi že z příjmu po odpočtu výdajů(ř.24) ve výši 47.137,-Kč mám zaplatit pojistné 8.048,-Kč. Nemůže to být omyl? Vedlejší činnost je 11měs a hlavní 1měs.
Prosím zachraňte mě! :o)
Děkuji
Kamila