Re: FU
(3) Daňové přiznání nebo hlášení se podává nejpozději do tří měsíců po uplynutí zdaňovacího období. Jedná-li se o poplatníka, který má povinnost na základě zákona [24] mít účetní závěrku ověřenou auditorem, nebo jehož přiznání zpracovává a předkládá daňový poradce, podává se daňové přiznání nejpozději do šesti měsíců po uplynutí zdaňovacího období. To platí jen, je-li příslušná plná moc k zastupování podána správci daně PŘED uplynutím neprodloužené lhůty.
Taky by se vám mohlo v nejhorším případě stát, že vám oznámí FU, že váš termín pro podání DP je tedy 31.3.2008 a jelikož jste nepodali, z toho pak plynoucí sankce.
mně se povedlo něco podobného, plnou moc jsem včera skenovala a posílala elektronicky s mým čestným prohlášením, že jsem DP a následně i faxem....
jestli to nevezmou, zřejmě poprvé oslovím pojišťovnu, i když, jde o SZM a tam se názory, zda musí být plná moc u obou manželů velmi různí :-)))
jinak nejsem "bordelář nejbordelářovatější", ale tím, jak hýčkám své klienty, a u většiny /jde zpravidla o plátce DPH/ mám plnou moc generální, holt občas opomenu odeslat nějakou "jednorázovku".
Příště to udělám jako Váš DP, plnou moc podepíši a ať si odešlou sami, to teprve bude řádný chaos
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
1. 4. 2008 14:03
Mám daňového poradce,jen jsem zapomněla dát na FU jeho plnou moc a dan.přiz.budu odvzdávat až k 30.6.2008.Pllnou moc zanesu na FU zítra 2.4.08.Bude nějaká pokuta?