Ukončení PP dohodou a případné odstupné

• (neregistrovaný)

1. 4. 2008 17:55

dobrý den, prosím o radu. Můžuv době nemocenské ukončit PP dohodou? Mám nárok na odstupné? V případě, že ano v jaké výši?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 4. 2008 18:01

yy (neregistrovaný)

Re: Ukončení PP dohodou a případné odstu
      Dejte si do vyhledávače, to tu bylo už mockrát. Pokud jste zaměstnanec můžete ukončit kdykoliv, pokud s tím zaměstnavatel bude souhlasit. A odstupné byste chtěla asi za co ?
      Odstupné je pokud dává zaměstnavatel výpověď pro nadbytečnost, nebo že se ruší nebo přemísťuje. Ten ale naopak nemůže v době, kdy by zaměstnanec byl nemocen. Pište dotaz tak, aby z něj bylo jasné jestli jste zaměstnavatel nebo zaměstnanec.

• 1. 4. 2008 19:58

pája (neregistrovaný)

Z dotazu pro mne vyplývá jasně, že jde o zaměstnance, PP můžete ukončit D, pokud se na ní dohodnete se zaměstnavatelem,
      odstupné by náleželo jen v případě, že by důvodem D byly důvody dle § 52 ZP.Pokud ano, tak 3x násobek.
      Z minulého příspěvku si neděljete hlavu. Dnes je apríla.

• 1. 4. 2008 20:58

yy (neregistrovaný)

Asi je to patrné, ale zaměstnanec snad nemůže očekávat, že když chce skončit, že dostane odstupné. I když možná, že zaměstnavatel rád vyplatí odstupné, když se takového zaměstnance zbaví. A je fakt apríl.

• 2. 4. 2008 17:26

Hanka (neregistrovaný)

Děkuji moc za odpovědi a páji děkuji za podporu. Ano jedná se o zaměstnance - omlouvám se za špatnou formulaci. A určitě nejsem špatný zaměstnanec - ale našla jsem si lepší práci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).