Re: Základní kapitál - zaúčtování
Vůbec nic nemám, ale dům je prý prodaný, ale zákl. kapitál je uveden pořád 5 100 000,- Jde mi o to, jak v prvé řadě zaúčtovat hned ze začátku ZK dle výpisu z OR:
???/411
peníze za prodanou nemovitost účtovala zřejmě bývalá účetní, ale o tom nic nevím, žádný předáv. protokol jsem nedostala,ani poč. stavy. PRÝ SE ZAČÍNÁ "OD NULY"
Ty už zřejmě neseženu, myslíte, že by stačilo nějaké prohlášení jednatele o tom, že peníze proúčtoval předešlý majitel a on přebíral firmu s počátečním stavem nula? Vím, že je to horor, ale jak z toho ven, pokud ty doklady nemá, a předešlý majitel již zemřel?
no jo, jenomže mezitím se nemovitost jaksi "odpařila" a chápu-li správně, inkasované peníze taky jaksi nikde nejsou........
přeci "sprostě" nezaúčtuje pohledávku vůči společníkovi, protože z jakého titulu, jakože půjčka, pak ale úročená (nebo bezúročná) s daňovým dopadem x let zpět
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
1. 4. 2008 18:31
Prosím o radu jak zaúčtovat :
Dle výpisu z OR je základní kapitál s.r.o. ve výši 5 100 000,-
Splaceno - jak stojí ve výpisu z OR je 100% - jeden společník
Dle společníka se jednalo o nepeněžní vklad - nemovitost -
Nyní mi sdělil, že je nemovitost prakticky už rok prodaná, doložil mi nepotvrzené přiznání z prodeje nemovitosti, ale z roku 1999 !!!
S.r.o. už existuje od roku 1995, současný majitel společnost před rokem koupil.
Vůbec nevím, jak to mám zaúčtovat, prosím, poradíte někdo zkušenější?