Re: Hosp.výsledek r.2007 v "POHODĚ"
HV loňského roku musíte v Pohodě naúčtovat letos ručně, přes Interní doklady (k 1.1.2008). Nevím přesně, jak to funguje, ale z PS to ten HV zřejmě nebere, jinak by vám ta rozvaha musela sedět. Zkuste ten ID a uvidíte, jestli se to srovná. Tedy tu kontaci 961/931 zopakujte.
Já sice nevím, co je to za účty 931 a 932, nebo nevýdělečné organizace mi mnoho neříkají, ale s Pohodou vám poradit v rámci možností mohu (jsem i jejich partner).
Podle mne ale jste to měla zatím nechat jen na 931, jestli ještě nemáte v ruce rozhodnutí o vypořádání HV, do 932 bych se zatím nepouštěl. Ani v podnikatelských subjektech by neměli účtovat před rozhodnutím VH na 428 nebo 429, ale nechat zatím 431.
Když nasadíte počáteční stavy aktiv a pasiv, tedy vlastně konečné stavy roku 2007, měl by rozdíl být právě v tom HV roku 2007 (účet 931). A ten tam ručně nasadíte proti 961 - počáteční účet rozvažný. A hned jak budete mít v ruce rozhodnutí o přídělech do fondů a dalším použití HV roku 2007, tak to naúčtujete z 931 proti 932 resp. snížené o ty příděly do fondů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
2. 4. 2008 9:11
Dobrý den, prosím, někoho, kdo účtuje v POHODĚ:
nevýděleč.organizaci jsem vedla účetnictví v nějakém programu,
od ledna 08 jsem přešla na POHODU, prosím o konzultaci :
naplnila jsem poč.stavy zápisy - pokladna (211/961), banka (221/961), +HV r.2007 (961/931-HV ve schval.řízení).
Zaúčtovala jsem leden 2008 a při tisku ROZVAHY mi nesouhlasí
Aktiva a Pasiva o ten nerozdělený HV r.07.
Aktiva jsou větší než Pasiva.
Prosím, srovná se mi to až organiazce rozhodne o rozdělení HV ????
Jak účtovat? Nejspíš na Rezervní fond?
Moc děkuji předem !