Re: silniční daň-mám opravdu FÚ zaplatit
Pro změnu něco od hloupé hlavinky :-))
§ 2
Předmět daně
(1) Předmětem daně silniční (dále jen "daň") jsou silniční motorová vozidla [1] a jejich přípojná vozidla [1] (dále jen "vozidla") registrovaná a provozovaná v České republice, jsou-li používána k podnikání [1a] nebo k jiné samostatné výdělečné činnosti [1a] (dále jen "podnikání") nebo jsou používána v přímé souvislosti s podnikáním anebo k činnostem, z nichž plynoucí příjmy jsou předmětem daně z příjmů u subjektů nezaložených za účelem podnikání podle zvláštního právního předpisu [1b]. BEZ OHLEDU NA TO, ZDA JSOU POUŽÍVÁNA K PODNIKÁNÍ, jsou předmětem daně vozidla s největší povolenou hmotností alespoň 12 tun určená výlučně k přepravě nákladů a registrovaná v České republice.
Platí se silníční daň se všech vozidel, které firma vlastní - lépe řečeno - z těch, které jsou vyjmenovány v silničním zákoně. Že vozidlo nejezdí a stojí někde na dvorku, to není rozhodující.
>Platí se silníční daň se všech vozidel, které firma
>vlastní - lépe řečeno - z těch, které jsou vyjmenovány v
>silničním zákoně. Že vozidlo nejezdí a stojí někde na
>dvorku, to není rozhodující.
Tohle ale nemyslíte zcela vážně, že ne ? :-)))
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
2. 4. 2008 10:55
Zdravím všechny chytré hlavinky,
chtěla bych se zeptat, zda vzniká povinnost zaplatit silniční daň z kamionového návěsu, který během roku nebyl užíván na silnicích k přepravám (stál v servisu)? FÚ bylo vytknuto, že i z takového vozidla se daň platí...poradíte někdo, děkuji.