Hlavní navigace

Zaměstnanecké benefity

  • (neregistrovaný)

    2. 4. 2008 11:51

    Dobrý den.
    Prosím o radu. Zaměstnavatel platí za zaměstnance příspěvek do profesní komory. Je to zdanitelný příjem zaměstnance? tzn. platí se z něho sociální a zdravotní pojištění a daň? Děkuji.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 4. 2008 12:06

      Jaromír (neregistrovaný)

      Re: zaměstnanecké benefity
      Dobrý den Aničko.
      Toť otázka, zda ten příspěvek je podle § 24 odstavec 2 písmeno d) (viz. níže) , nebo není ? Pokud je podle tohoto paragrafu, jedná se o náklad zaměstnavatele a zaměstnanec s tím nemá "nic společného" :-)

      d) příspěvky právnickým osobám, pokud povinnost členství vyplývá ze zvláštního právního předpisu, nebo členství je nutnou podmínkou k provozování předmětu podnikání (činnosti), jakož i příspěvky placené zaměstnavatelem za zaměstnance v případě, kdy členství zaměstnance je podmínkou k provozování předmětu podnikání (činnosti) [81] zaměstnavatele a dále členský příspěvek poplatníka organizacím zaměstnavatelů založeným podle zvláštního právního předpisu [96] a Hospodářské komoře České republiky a Agrární komoře České republiky do výše 0,5 % úhrnu vyměřovacích základů pro pojistné na sociální zabezpečení a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti [21] za zdaňovací období nebo období, za které je podáváno daňové přiznání,

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).