Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
2. 4. 2008 14:02
Zdravim,
jsem student a do 13.9.2007 jsem mel prerusenou cinnost. (tedy podle ossz mam jeste doted, pac jsem jim to dosud nenahlasil, ale to chci napravit). Ted podavam prehled o prijimech a jelikoz jsem vydelaval jako osvc pouze 4 mesice (9-12mes), vychazi mi mesicni prumerna mzda cca 7k, cimz padem musim odvest pojistne v minimalni vysi cca 4,5k.
Ted je vsak otazkou, jak je to s prispevkem na statni politiku, DP a nemocenske pojisteni. Podle formulare bych mel platit 734kc/mes. Ovsem kdyz vyplnuji tuto cast, zobrazi se mi informace "Pokud jste povazovan pro ucely zaloh za OSVC vykonavajici vedlejsi samostatnou vydelecnou cinnost a nemate povinost hradit zalohy na pojistne, nahradte castku nulou", tim pade bych vlastne zadne zalohy platit nemusel. Ale neni me prave jasne, zda tato instrukceplati pro me nebo ne, nebot nekde na internetu jsem se zase docetl, ze platit musim i jako student.
Dekuji za radu.